Sfaturi de la nutriționist. Ce trebuie să mâncăm la birou ca să fim în formă

Sfaturi de la nutriționist. Ce trebuie să mâncăm la birou ca să fim în formă
Publicat: 26/03/2016, 23:20
Actualizat: 01/10/2018, 23:27

Hrana sănătoasă nu trebuie să lipsească din meniul nostru zilnic. „Când ne gândim la o alimentație sănătoasă, pierdem din vedere faptul că gustările la birou fac, adesea, diferența dintre reușita unui meniu sănătos și echilibrat și unul care ne provoacă stări de foame, disconfort digestiv și chiar acumulare de kilograme nedorite! Între mesele principale este important să avem grijă de ceea ce mâncăm și să optăm pentru gustari deopotrivă sănătoase și gustoase!

La birou suntem atât de prinși în activitațile noastre zilnice, încât uităm să ne hidratăm sau să ne asigurăm nutrienții esențiali pentru sănătate. Descoperim brusc o stare de tensiune, uneori de balonare și cel mai adesea de foame, care ne destabilizează, de cele mai multe ori, planurile de a avea o dietă sănătoasă. De aceea, e important să optăm pentru gustări ușoare, hrănitoare, pe care să le consumăm la 2-3 ore de la mesele principale și care să ne ajute să ne ținem poftele sub control, concomitent cu asigurarea unui profil nutrițional sănătos și echilibrat”, scrie antrenoarea de fitness Cori Grămescu pe pagina sa de socializare.

Cerealele integrale, fructele, nucile și iaurtul reprezintă pentru organismul nostru o sursă de energie, dar și de vitamine. „Consumate separat sau în diferite combinații ne ajută, cu calorii puține, să ne încărcăm corpul de energie, să ținem foamea sub control și să ne satisfacem pofta de ceva bun”, precizează Cori Grămescu.

În prima parte a zilei e bine să optăm pentru fructe, cereale integrale și iaurt. „Ne ajută să ne echilibrăm organismul după micul dejun și să eliminăm starea de somnolență care se instalează de obicei cu 1-2 ore inainte de masa de prânz. Gustarea de după amiază ar trebui să conțină nuci și iaurt și, în cazul în care lucrăm până seara târziu sau mergem la sport în partea a doua a zilei, putem consuma și cantități mici de cereale integrale”, mai spune experta în nutriție și fitness.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase