SHARE LOCATION: Weekend cu Bănică Jr., teatru și târguri de Mărțișor

Publicat: 02/03/2019, 09:34
Actualizat: 26/03/2019, 00:33

– Trupa Gipsy Kings se întoarce la București sâmbătă, în Berăria H, de la ora 19.45, cu Paco Baliardo, unul dintre fondatorii formației. E a doua oară când muzicianul își aduce familia pe malul lacului Herăstrău pentru ritmurile flamenco și salsa cu care au vândut mai bine de 18 milioane de albume în toată lumea și care le-au adus un premiu Grammy în 2014.

-La Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală are loc târgul mărțișorului, până duminică. Muzeul spune povestea celebrului obicei de la începutul primăverii de 15 ani, adunând tineri, studenți, artiști, meșteri și, în anii din urmă, designeri și arhitecți care să arate în câte feluri neașteptate poate să se prezinte șnurul împletit din fir alb și fir roșu.

– Martie este luna fetelor smart pentru cei de la Librarium, magazinul de carte din Teatrul Național București. Sâmbătă, seria de ateliere din această lună debutează la ora 17.00 cu o întâlnire dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani. Pentru fiecare final de săptămână organizatorii au programat discuții cu copiii despre Pippi Șosețica, Mika Vrajitoare, Povești de seară pentru fete rebeleși Femei în știință

-Duminică se deschide Autentica Cuba în centrul Bucureștiului, între Piața Universitatii și Calea Moșilor. Noul spațiu se adresează amatorilor de dans și cultură cubaneză. Rădăcinile și istoria dansului cubanez sunt investigate în ringul de dans într-un adevărat „social club” care inaugurează o serie de cursuri oferite gratuit publicului interesat să învețe un nou limbaj de exprimare corporală. Pentru participare, prezența este confirmată printr-un mesaj cu numele și prenumele doritorilor, prin Facebook messenger, pe pagina Autentica Cuba.

– La Cluj Napoca se joacă „Povești de dragoste la prima vedere” pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca în regia lui Tudor Lucanu. Actorii dau viață unor fragmente scrise de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu și Ana Blandiana în jurul sentimentului confundat ba cu un val de căldură, ba cu gustul de zmeură coaptă ori cu obișnuiții fluturi care zboară prin stomac

-Duminică, la Timișoara, Ștefan Bănică spune tare „Te iubesc, femeie!”, Sala Sporturilor Constantin Jude, de la ora 19.00. Concertul, dedicat mai ales doamnelor și domnișoarelor, îi dă ocazia artistului să facă o selecție a celor mai frumoase melodii de dragoste pe care le-a compus și interpretat în întreaga sa carieră.

– La Constanța Povestea Mărțișorului este un spectacol pentru toate vârstele și se joacă pe scena Casei de Cultură. Montarea le aparține celor de la Teatrul Coquette, artiștii prezentând la malul mării un spectacol educativ, interactiv și, nu în ultimul rând, plin de umor. Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Alexandra Gabriela Niță sunt protagonistele basmului în care fiica Soarelui și Mama Zmeilor au de-a face cu voinicul Mărțișor.

Pentru alte recomandări ne puteți scrie pe adresa [email protected]