Și câinii sunt eroi. Cum l-au găsit pompierii pe Polo în camera cuprinsă de flăcări în care era un bebeluș de opt luni

Și câinii sunt eroi. Cum l-au găsit pompierii pe Polo în camera cuprinsă de flăcări în care era un bebeluș de opt luni
Publicat: 20/08/2016, 12:31
Actualizat: 03/02/2018, 11:50

Polo a protejat-o pe Viviana de flăcări, acoperindu-i corpul micuț cu corpul lui. Animalul a preferat să își dea viața, în loc să fugă din calea flăcărilor, potrivit The Independent.

La câteva momente după ce Erika Poremski, mama fetiței, a ieșit din casă, flăcările au cuprins clădirea. „Nu am putut ajunge la ea. Am încercat din răsputeri. Toți vecinii au încercat. Au încercat să intre pe uși, pe ferestre… totul era… pur și simplu nimeni nu putea intra”, a povestit femeia.

Fetița de opt luni era în dormitorul ei, înconjurată de flăcări, dar protejată de Polo, câinele familiei, care nu s-a mișcat de lângă ea, deși putea să iasă repede din casă.

Polo a murit înainte ca pompierii să îl scoată din casă. Totuși, câinele a devenit un erou. Micuța Viviana a supraviețuit, având arsuri pe doar 19% din suprafața corpului, grație protecției oferite de Polo. Fetița se află acum în spital, la terapie intensivă.

Oamenii au început deja să strângă bani pentru familia care și-a pierdut casa. Prin intermediul unui site de strângere de fonduri s-au adunat deja 16.000 de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase