Sindicatul producătorilor americani de film a ales cea mai bună producție din acest an. „Dunkirk”, „I, Tonya” și „The Post”, printre nominalizați

Sindicatul producătorilor americani de film a ales cea mai bună producție din acest an. „Dunkirk, „I, Tonya și „The Post, printre nominalizați
Publicat: 21/01/2018, 10:14
Actualizat: 27/03/2019, 14:52

Anul acesta, pe lângă lungmetrajul lui Guillermo del Toro, au mai fost nominalizate alte 10 producții la premiul pentru cel mai bun film (Darryl F. Zanuck Award) decernat de Producers Guild of America: „The Big Sick”, de Michael Showalter, „Call Me by Your Name”, de Luca Guadagnino, „Dunkirk”, de Christopher Nolan, „Get Out”, de Jordan Peele, „I, Tonya”, de Craig Gillespie, „Lady Bird”, de Greta Gerwig, „Molly’s Game”, de Aaron Sorkin, „The Post”, de Steven Spielberg, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, și „Wonder Woman”, de Patty Jenkins.

Guillermo Del Toro a absentat de la gală, fiind plecat în Mexic pentru a fi alături de tatăl său bolnav, iar premiul a fost primit de producătorul J. Miles Dale.

Filmul, a cărui acțiune are loc în 1962, explorează relația bizară dintre o îngrijitoare mută și o creatură marină capturată într-un laborator secret al guvernului american. La ediția de anul acesta a premiilor Globul de Aur, lungmetrajul a fost recompensat cu premiile pentru cel mai bun regizor și cea mai bună coloană sonoră. De asemenea, Institutul de Film American (American Film Institute) l-a desemnat cea mai bună peliculă a anului.

Tot în categoriile dedicate cinematografiei, cel mai bun lungmetraj animat a fost desemnat „Coco”, iar pelicula lui Jane Goodall „Jane” a obținut premiul pentru cel mai bun documentar.

Mulți dintre cei aproximativ 8.200 de membri ai Sindicatului producătorilor americani fac parte și din Academia de film americană, organizația care acordă premiile Oscar, iar preferințele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obținerea acestor statuete. În 19 din cei 28 de ani ai galei PGA, câștigătorul premiului Sindicatului producătorilor americani a primit și trofeul Oscar pentru cel mai bun film.

În 2017 și 2016, părerile Academiei americane și ale PGA nu au coincis. Anul trecut, premiul Oscar i-a revenit peliculei „Moonlight”, în timp ce PGA a premiat „La La Land”, iar, în 2016, trofeul Academiei americane a mers la producătorii lungmetrajului „Spotlight”, în timp ce sindicatul a premiat pelicula „The Big Short”.

În schimb, în cei opt ani anteriori lui 2016, lungmetrajul premiat de Sindicatul producătorilor americani a primit și Oscarul pentru cel mai bun film: 2015 – „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței/ Birdman”, de Alejandro González Iñárritu, 2014 – „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve McQueen, 2013- „Argo”, de Ben Affleck, 2012 – „Artistul/ The Artist”, de Michel Hazanavicius, 2011- „Discursul regelui/ The King’s Speech”, de Tom Hooper, 2010 – „Misiuni periculoase/ The Hurt Locker”, de Kathryn Bigelow, 2009 – „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”, de Danny Boyle, 2008 – „Nu există țară pentru bătrâni/ No Country for Old Men”, de Joel și Ethan Coen.

Tot sâmbătă seară, la gala PGA, care a avut loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, „The Handmaid’s Tale” și „The Marvelous Mrs. Maisel” au primit premiile Sindicatului producătorilor americani pentru cel mai bun serial-dramă, respectiv cel mai bun serial de comedie, „Last Week Tonight with John Oliver” a primit trofeul pentru cel mai bun talk show și cea mai bună emisiune de divertisment live, iar „Black Mirror” a primit premiul pentru cel mai bun serial TV. „The Voice”, produs de NBC, a câștigat premiul pentru cel mai bun concurs televizat.

Totodată, „Leah Remini: Scientology and the Aftermath” a primit premiul PGA pentru cea mai bună producție TV non-ficțiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani