Sinuciderea asistentei lui Kate Middleton. Prima apariție a autorilor farsei care a determinat-o pe femeie să își ia viața

Sinuciderea asistentei lui Kate Middleton. Prima apariție a autorilor farsei care a determinat-o pe femeie să își ia viața
Publicat: 10/12/2012, 17:40
Actualizat: 30/07/2014, 01:42

Cei doi prezentatori din spatele farsei care a dus la sinuciderea asistentei din spitalul în care era internată, zilele trecute, Kate Middleton se declară devastați de ceea ce s-a întâmplat. Aceștia susțin că farsa lor, prin care asistenta a fost păcălită să facă publice informații despre starea de sănătate a ducesei, nu a avut ca scop să supere sau să șocheze pe cineva, scrie Daily Mail.

În urmă cu o săptămână, Mel Greig și Michael Christian, doi prezentatori radio din Australia, au telefonat la spitalul în care era internată Kate Middleton și s-au dat drept regina Regatului Unit, respectiv prințul Charles, și au susținut că vor să afle informații despre starea de sănătate a ducesei.

Deoarece apelul a avut loc dimineața devreme, cea care a răspuns la telefon a fost asistenta de origine indiană Jacintha Saldanha, care a crezut că vorbește chiar cu membrii familiei regale și i-a pus în legătură pe cei doi DJ cu una dintre asistentele care o îngrijeau pe Kate. Aceasta a dat câteva detalii despre starea de sănătate a ducesei.

După ce presa a preluat o parte din conversație au apărut numeroase critici la adresa asistentei, care ar fi căzut prea ușor în plasa jurnaliștilor. Femeia nu a rezistat presiunilor la care a fost supusă fără vina ei și s-a sinucis.

Greig și Christian au participat duminică la o emisiune televizată exprimându-și tristețea și regretul profund pentru consecințele tragice pe care gestul lor le-a provocat. „Nu trece niciun minut fără să ne gândim la familia asistentei Saldanha și fără să ne imaginăm prin ce trec membrii ei acum”, a spus Mel Grieg, plângând în direct.

Moderatoarea radio a adăugat că nu și-a imaginat nicio clipă, când a pus la cale farsa, că va reuși să afle ceva despre sarcina lui Kate sau că va putea vorbi cu ducesa.

Jeremy Hunt, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, consideră că tragedia arată, de fapt, cât de dedicate muncii lor sunt asistentele. „Cred că tragedia a avut loc pentru că această asistentă s-a simțit îngrozitor că a putut să facă așa ceva. Instinctul îmi spune că acesta este un incident izolat, care a avut loc într-un context aparte și impresia pe care mi-au lăsat-o asistentele cu care am discutat este că ele tratează aceste situații cu maximă seriozitate”, a pus Hunt.

„Nu ne vine să credem că s-a întâmplat așa ceva. Jacintha avea o fire puternică și nu ar fi considerat incidentul o tragedie”, a mărturisit una dintre cumnatele asistentei. Mai mult, fratele Jacinthei susține că sora lui era o persoană religioasă, o catolică „bună și cinstită”.

Jacintha Saldanha, în vârstă de 49 de ani, era căsătorită și avea doi copii de 14, respectiv 16 ani. Originară din India, asistenta s-a mutat în Marea Britanie în urmă cu zece ani, împreună cu familia. (Andreia Ciobanu)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii