Soluție inedită pentru a putea susține un concert live. Toată lumea a stat în bule de plastic (VIDEO)

Publicat: 27/10/2020, 16:52
Actualizat: 27/10/2020, 16:55

O trupă rock din America, The Flaming Lips, a descoperit un mod inedit de a ţine un concert live, cu publicul, deși suntem în plină pandemie: atât membrii formației, cât și spectatorii au stat în bule de plastic.

„Concertul cu bule de plastic” a avut loc în Oklahoma City, iar ideea a apărut mai mult dintr-o glumă, după ce unul dintre membri a văzut un desen realizat de vocalistul trupei, Wayne Coyne.

Am făcut un mic desen, cu trupa Flaming Lips cântând în 2019. Şi eu eram singurul într-o bulă, cu restul oamenilor normali”, a explicat Coyne pentru CNN.

„Apoi am făcut un alt desen cu trupa cântând în 2020. Acelaşi scenariu, dar eu sunt într-o bulă, la fel ca toţi ceilalţi”.

Organizatorii concertului cred că asta este soluția pentru artiştii din întreaga lume care nu își pot desfășura activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu cred că cineva s-ar fi gândit, la mijlocul lunii martie, că criza o să fie și opt luni mai târziu. Cred că toți am spus că probabil o să dureze o lună, poate două luni”, a declarat solistul formației, Wayne Coyne, care a avut şi ideea acestui concert.

Cum se descurcă artiștii în pandemie. Dan Helciug: „Numărul concertelor mele a scăzut cu 90%… Am trăit din economii și mici proiecte”.

Dan Helciug a declarat că numărul concertelor sale a scăzut cu 90% în pandemia de coronavirus, dar încă mai găsește surse de venit pentru a sta la suprafață.

„Faţă de anul trecut, numărul concertelor mele a scăzut cu 90%. Am trăit din economii până acum şi din mici proiecte, precum pus voce la Disney, teatru… M-am descurcat cum am putut. Am avut câteva cântări în vară, la terasă, care prind şi ele bine în lunile viitoare. De asemenea, am deschis o şcoală online de artă, Dan Helciug Art Academy, unde alături de alţi doi colegi de trupă predăm cursuri de actorie, de artă vocală, de chitară, de pian etc. Am deja cinci copii înscrişi”, a declarat Dan Helciug, potrivit romaniatv.net.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase