Sosii la examene. O femeie politician a angajat opt persoane care îi seamănă izbitor pentru a da testele în locul ei: „Am exmatriculat-o de la Universitate, deși este o persoană influentă”

Sosii la examene. O femeie politician a angajat opt persoane care îi seamănă izbitor pentru a da testele în locul ei: „Am exmatriculat-o de la Universitate, deși este o persoană influentă
Publicat: 23/10/2019, 10:48

Tamanna Nusrat, parlamentar din partidul Awami League de un an și fostă studentă a Universității Bangladesch Open University este acuzată că la 13 examene a trimis opt persoane care îi semănau izbitor pentru a obține rezultate bune la teste în locul ei, potrivit The Guardian.

Cele opt femei plătite au avut de învățat și de luat examenele în locul politicianului care ar fi urmat să obțină diploma de absolvent.

Scandalul a izbucnit după ce reprezentanții postului de televiziune Nagorik TV au intrat în sala de examen și au confruntat-o pe femeiea care semăna cu Tamanna și ar fi urmat să dea tesutul în locul acesteia. Înregistrarea cu sosia politicianului a devenit foarte populară pe Internet.

Nusrat ar fi urmat să fie licențiată în arte, dar după ce a fost demascată, Universitata a anunțat că femeiea parlamentar a fost exmatriculată și nu va mai putea da admiterea niciodată.

„Am exmatriculat-o pentru că a comis o ilegalitate”, a declarat rectorul Universității, care a adăugat că mai mulți colegi de-ai politicianului îi cunoșteau practicile, dar nu au dat-o în vileag pentru că este o persoană care provine dintr-o familie influentă.

Fraudarea exemenelor reprezintă practici des în tâlnite în Bangladesh, tocmai de aceea autoritățile sunt nevoite să anuleze rezultatele.

Tamanna Nusrat nu a putut fi contactată pentru declarații.