Soțul lui Céline Dion, înmormântat la Montreal

Soțul lui Céline Dion, înmormântat la Montreal
Publicat: 23/01/2016, 14:55

După decesul lui René Angélil, prim-ministrul din Québec, Philippe Couillard, a oferit familiei îndoliate unul dintre cele mai înalte onoruri oficiale ale provinciei canadiene. În Québec, funeraliile naționale reprezintă al doilea tip de funeralii ca grad de importanță după funeraliile de stat, care sunt rezervate foștilor prim-miniștri.

Astfel, René Angélil a fost înmormânatat, vineri, la Montreal, într-o ceremonie grandioasă, care a fost transmisă în direct, la TV și online, și la care au participat, pe lângă familia sa, aproximativ 700 de persoane, inclusiv oameni politici canadieni.

Céline Dion, foarte îndurerată, dar în același timp foarte elegantă, purtând o rochie și un voal negre, a fost însoțită la funerarii de cei trei copii ai săi – René Charles, în vârstă de 14 ani, și gemenii Eddy și Nelson, în vârstă de cinci ani. Alături de cântăreață a fost și mama acesteia, Therese.

Ceremonia a fost bine orchestrată, astfel cântăreața și familia sa au sosit la biserica catolică unde au avut loc funerariile în timp ce în fundal se auzea melodia sa „Trois heures vingt”, potrivit Reuters.

René-Charles, fiul în vârstă de 14 ani al cuplului Céline Dion – René Angelil, a fost creștinat în aceeași biserică și a susținut un discurs emoționant la ceremonia funerară a tatălui său. „Am fost norocos să mă nasc într-o familie în care există atât de multă iubire… Te iubesc, tata”, a spus acesta.

Patrick Angelil, un alt fiu al lui René Angelil, dintr-o relație anterioară, i-a adus la rândul său un tribut tatălui său.

După ceremonia funerară, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui René Angelil a fost înmormântat în cimitirul Notre-Dame-des-Neiges din Montreal.

René Angélil a murit la vârsta de 74 de ani, în reședința sa din Las Vegas, „după o lungă și curajoasă luptă cu cancerul”, după cum au anunțat reprezentanții acestuia.

Într-un interviu din august 2015, Céline Dion a dezvăluit faptul că soțul ei, René Angélil, dorește să își petreacă ultimele clipe din viață alături de ea și să moară în brațele sale.

Céline Dion și René Angélil, care a fost și managerul și mentorul cântăreței, s-au căsătorit în 1994. Ei au avut împreună trei copii – René Charles, în vârstă de 14 ani, și gemenii Eddy și Nelson, în vârstă de cinci ani. Angélil a mai avut trei copii dintr-o relație anterioară, respectiv pe Anne-Marie, Patrick și Jean-Pierre.

Céline Dion s-a născut pe 30 martie 1968, în Canada, într-o familie melomană cu 14 copii. Cântăreața a cucerit, pe rând, Quebecul, Franța și, în cele din urmă, Statele Unite. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit numeroase premii muzicale și a vândut peste 200 de milioane de albume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto