Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

SpaceX, gata să scrie istorie. Se pregătește lansarea celei mai puternice rachete din lume

SpaceX, gata să scrie istorie. Se pregătește lansarea celei mai puternice rachete din lume
Detalii în articol

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy va fi capabilă să trimită sateliți gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. Mail Online notează că Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ.

Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare și se vor reîntoarce pe Pământ. Însă lansarea este extrem de riscană, după cum a afirmat și Elon Musk ar exista ”șanse mari ca vehiculul să nu ajungă la destinație”.

În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu mașina electrică atașată de rachetă. În interiorul mașinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din mașină se va auzi melodia ”Space Oddity” a lui David Bowie.

Specialiștii și inginerii ce vor monitoriza lansarea de mâine se așteaptă ca mulți vizitatori să fie prezenți la eveniment, toate biletele fiind deja vândute. 

Citește continuarea în Descoperă!

Inchide