Stațiunea exotică din România, ascunsă la poalele munților și căutată de peste 100.000 de turiști pe an

Stațiunea exotică din România, ascunsă la poalele munților și căutată de peste 100.000 de turiști pe an
Publicat: 30/04/2018, 11:00

Câteva sute de turiști sunt așteptați, în minivacanța de 1 Mai, în județul Arad, la Lacul Ghioroc, supranumit și „Litoralul Vestului”. Lacul are o suprafață de aproximativ zece hectare, o plajă cu nisip fin și se găsește la poalele Munților Zarandului, într-o zonă de confluență a câmpiei cu dealul. Datorită aspectului exotic, Lacul Ghioroc atrage tot mai mulți turiști în fiecare an.

Potrivit primarului comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, anul trecut, numărul vizitatorilor a depășit 100.000, iar în acest an sunt așteptați între 120.000 și 130.000 de turiști. Înainte de deschiderea sezonului estival 2018, reprezentanții primăriei au făcut numeroase investiții.

„Plaja Ghioroc a fost deschisă în 28 aprilie, turiștii fiind așteptați până în data de 15 septembrie. Toate cele șapte terase sunt deschise în minivacanța de 1 Mai, am întins nisipul pe plajă, l-am nivelat, am refăcut o mare parte din umbreluțe, așteptăm câteva sute de turiști în aceste zile. Chiar și săptămâna trecută au fost turiști la Lacul Ghioroc, care au făcut și baie, deși apa nu este suficient de caldă, nu poate să aibă mai mult de zece grade acum, dar cei rezistenți își încearcă norocul. Important este că sunt zone verzi unde se poate campa, terasele sunt deschise, unde turiștii pot să și ia masa, parcarea este funcțională”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corneliu Popi-Morodan.

Anul trecut, pe plaja au fost plantați 40 de palmieri, iar în acest an, Primăria Ghioroc a mai cumpărat încă 20. Pomii se află într-o zonă specială, inspirată din stațiunea Mamaia, în care vizitatorii se pot fotografia cu un panou mare pe care scrie „Plaja Ghioroc”, iar în spate se vede lacul.

Primăria Ghioroc vrea să realizeze un camping pe plaja lacului, în care să poată fi cazate 52 de persoane, iar lucrările sunt în toi. De asemenea, la data de 1 iunie este preconizat că va fi funcțional toboganul cu apă.

„Lucrările de construcție a campingului se vor desfășura și în luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plajă. Preconizăm finalizarea/deschiderea campingului între 1 și 15 iunie. Acolo vor fi 52 de locuri, dar noi vrem, în primă fază, să terminăm șapte căsuțe, în care se află 14 apartamente, două paturi în fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele și dușurile. În ceea ce privește tarifele, cel mai probabil un apartament va putea fi închiriat cu 100 de lei pe noapte. Căsuțele se află la zece metri de lac, chiar pe plajă. Oricum, turiștii au soluții de dormit, sunt două pensiuni în zonă cu 49 de locuri”, a afirmat primarul comunei Ghioroc.

Corneliu Popi-Morodan este de părere că turiștii sunt atrași la Ghioroc de plaja și apa frumoasă, dar și de un festival care se organizează în fiecare vară – Ghioroc Summer Fest.

„Anul trecut, în întreg sezonul estival, au fost peste 100.000 de turiști. Cred că anul trecut am avut o creștere de 25%, dacă tot așa merge, dar ritmul este mai alert decât cel de anul trecut, o să ajungem până la 120.000 – 130.000 de vizitatori în acest an. Pe turiști îi atrage la Ghioroc festivalul pe care-l organizăm, dar nu numai, ei vin și în restul anului pentru apa frumoasă, plaja frumoasă, terasele de acolo, atmosfera. Este frumos, pur și simplu. Noi încercăm să facem cât mai frumos totul la Lacul Ghioroc. Anul trecut și anul acesta am investit două milioane de lei”, a mai precizat primarul comunei Ghioroc.

Ghioroc Summer Fest va începe în data de 1 iulie și se va închide în data de 1 septembrie, iar în cadrul festivalului vor fi organizate concursuri și petreceri tematice, iar dj din țară și din străinătate vor mixa.

Sezonul estival se închide pe plaja Ghioroc în data de 15 septembrie. Lacul Ghioroc se află la o distanță de aproximativ 25 de kilometri de orașul Arad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?