Status Quo a lansat propria marcă de bere

Status Quo a lansat propria marcă de bere
Publicat: 09/02/2014, 12:00
Actualizat: 03/02/2019, 02:26

Membrii trupei Status Quo, Francis Rossi și Rick Parfitt, au lansat vineri, în Marea Britanie și Irlanda, propria marcă de bere, „Piledriver”, ce poartă numele celui de-al cincilea album de studio al formației, din 1972, informează contactmusic.com.

Pentru producerea berii, Status Quo a colaborat cu specialiștii fabricii Wychwood Brewery din Oxfordshire, Rick Parfitt, chitaristul trupei, afirmând că, între timp, a învățat multe lucruri despre această băutură alcoolică.

Solistul trupei, Francis Rossi, spune că marca de bere a Status Quo „are ceva tărie”, avertizând fanii să nu se lase induși în eroare de conținutul scăzut de alcool, de numai 4,3%, deoarece este vorba despre o băutură care își face repede efectul.

„Interesant este că, în timp ce sorbeam din bere, deodată mi s-au înmuiat picioarele”, a declarat Francis Rossi pentru site-ul MorningAdvertiser.co.uk.

Odată cu marca „Piledriver”, Status Quo se alătură unor trupe precum Motorhead, Iron Maiden, Maximo Park și Mastodon, care, de-a lungul timpului, și-au lansat propriile mărci de bere.

Avându-și originile în trupa rock The Specters, înființată la începutul anilor ’60, Status Quo și-a definitivat în 1967 componența și noua indentitate muzicală. Anii ’70 au marcat debutul în forță pentru Satus Quo, trupa lansând mai multe albume și hituri precum „Caroline”, „Down, Down” sau „Rockin’ All Over the World”, ce i-au asigurat prezența în istoria rock-ului britanic.

A fost prima trupă contemporană care a cântat în fața reprezentanților casei regale britanice, evenimentul având loc în 1982, în cadrul unui concert caritabil sold-out la care a luat parte prințul Charles. Trei ani mai târziu, în 1985, Status Quo a dat startul concertului Live Aid, piesa „Rockin’ All Over the World” devenind imnul evenimentului.

În 1986, a lansat albumul „In the Army Now” care a avut un succes comercial remarcabil, trupa continuând seria reușitelor cu numeroase premiere și recorduri muzicale. În același an, Status Quo a reușit performanța de a susține trei concerte în trei țări diferite – Marea Britanie, Elveția și Danemarca, în mai puțin de 24 de ore. Recordul avea să fie depășit de aceeași trupă, pe 21 septembrie 1991, când Status Quo și-a asigurat prezența în Guinness Book of Records pentru nu mai puțin de patru spectacole sold-out susținute în 11 ore și 11 minute, la Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC și Wembley Arena, în cadrul turneului de promovare a albumului „Rock ‘Til You Drop”. Același an avea să aducă membrilor trupei și premiul Brit pentru contribuția adusă industriei muzicale.

Tradusă în cifre, întreaga carieră Status Quo însumează nu mai puțin de 29 de albume de studio, 4 albume live, 7 compilații și 77 de single-uri, numărul total de vânzări depășind 120 milioane de unități. Status Quo și-a petrecut aproape șapte ani și jumătate în clasamentele britanice (415 săptămâni), fiind trupa cu cele mai multe albume prezente în British Albums Chart, după The Rolling Stones.

Trupa Status Quo a concertat și la București, pe 17 octombrie 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia