Străina din poza de familie. Imagini inedite cu „fotografa cameleon”

Străina din poza de familie. Imagini inedite cu „fotografa cameleon
Publicat: 26/07/2015, 17:51
Actualizat: 03/08/2015, 20:51

O femeie din Cehia și-a căpătat renumele de „fotografa-cameleon” grație unui proiect inedit pe care l-a pus pe picioare în urmă cu peste 15 ani. Dita Pepe realizează portrete de familie cu persoane complet străine, în care, însă, se „strecoară” și ea, relatează CNN Style.

Dita este originară din Cehia. Ideea seriei de poze de acest fel i-a venit în perioada adolescenței, când încerca să-și dea seama cum poate să-și construiască propriul destin.

„Când aveam circa 19 ani nu știam exact ce vreau să fac. La 18 ani fugisem de acasă și de atunci locuiam acasă la o prietenă. Foștii mei colegi de școală au mers la facultate, iar eu am plecat în Germania să lucrez ca bonă”, a povestit ea. „În mod inconștient, continuam să caut idealuri feminine care să mă inspire. Mi-am făcut mie fotografii în diferite ipostaze. Cam prin anul 1999 am început să fac primele serii de autoportrete”, a adăugat ea.

FOTO: CNN Style

Ce face Dita, concret? Vorbește cu diverse familii, încearcă să le afle poveștile, apoi se fotografiază alături de ele, ca și cum ar fi membru al ei.

FOTO: CNN Style

„Pentru a fi totul cât mai autentic, mă îmbrac cu hainele lor, le folosesc bunurile personale, hainele din garderoba lor sau a familiei lor. Vorbesc cu ei despre felul în care își aranjează părul, le observ expresiile faciale, postura și gesturile”, a explicat ea.

FOTO: CNN Style

„Este o experiență foarte interesantă, pe care îmi e greu să o explic în cuvinte. Cumva, uit complet de mine. Purtând hainele altcuiva, cred că mă «îmbrac» în pielea altcuiva”, a mai spus Dita Pepe.

FOTO: CNN Style

Din 1999 și până acum, fotografa a realizat zeci de astfel de serii de portrete.

FOTO: CNN Style

„După ședința foto și întâlnirile cu ei, când merg acasă, întotdeauna mă simt epuizată, dar și foarte încântată de noua experiență”, a completat ea în cele din urmă.