STUDIU. Consumul de usturoi, metoda naturală de prevenire a cancerului pulmonar

STUDIU. Consumul de usturoi, metoda naturală de prevenire a cancerului pulmonar
Publicat: 10/08/2013, 10:24
Actualizat: 29/07/2014, 23:20

Cercetătorii chinezi de la Centrul de Prevenție și Control Jiangsu au descoperit o metodă simplă și naturală de prevenire a cancerului de plămâni, relatează portalul Medical News Today.

Specialiștii susțin că usturoiul crud, consumat de două ori pe săptămână, are capacitatea de a reduce riscul apariției acestei boli cu 44% în cazul nefumătorilor și cu 30% în cazul celor care au acest viciu.

Pentru realizarea studiului, cercetătorii au chestionat 1.424 de persoane care sufereau deja de cancer de pulmonar și 4.500 de adulți sănătoși. Cu toții au trebuit să răspundă unor întrebări legate de obiceiurile alimentare, stilul de viață, despre cât de des consumă usturoi sau dacă fumează sau nu.

Astfel, în urma analizării răspunsurilor, s-a constatat că aceia care au consumat usturoi crud de cel puțin două ori pe săptămână erau mai puțin predispuși să dezvolte boala respectivă, chiar dacă erau fumători.

Nu este însă pentru prima dată când oamenii de știință observă proprietățile curative ale usturoiului. Rezultatele cercetărilor naterioare au demonstrat că acesta poate preveni apariția și altor tipuri de cancer, dar luptă și împotriva diabetului, reduce colesterolul și previne bolile de inimă.