STUDIU. Motivul pentru care bărbații trecuți de 40 de ani ar trebui să bea bere cu moderație

STUDIU. Motivul pentru care bărbații trecuți de 40 de ani ar trebui să bea bere cu moderație
Publicat: 19/01/2014, 09:52
Actualizat: 29/07/2014, 17:44

Bărbații trecuți de vârsta de 40 de ani ar trebui să bea bere cu moderație. Asta este recomandarea cercetătorilor britanici care au constatat, după o cercetare care a durat 20 de ani, pe un eșantion de peste 5.000 de bărbați, că această băutură predispune la apariția demenței.

Daliy Telegraph scrie că bărbații trecuți de 40 de ani nu ar trebui să bea două halbe de bere pe zi, deoarece acest obicei le influențează în mod negativ funcțiile cognitive, predispunând la aparția demenței.

În urma rezultatelor obținute, oamenii de știință le recomandă bărbaților care au trecut de vârsta de 40 de ani să bea mai puțin de 2,5 unități de bere, adică echivalentul a 500 de mililitri. Această cantitate de bere nu ar pune în pericol sănătatea bărbaților. Riscurile apar mai ales în rândul celor care peste 4.5 unități de bere, echivalentul a două halbe, mai scrie cotidianul britanic.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Colegiul Universitar Londra au monitorizat un grup de 5.054 de bărbați pe o perioadă de 20 de ani. Voluntarii implicați în cercetare au fost supuși unor teste de două ori pe parcurul studiului: o dată la zece ani și a doua oară după 20 de ani.

„Declinul memoriei este, deseori, pus pe seama înaintării în vârstă. Datele noastre arată că exită și factori care pot duce la apariția demenței. Astfel, bărbații care depășesc cei 500 de mililitri de bere pe zi sunt expuși riscului de a suferi de demență”, a spus dr. Severine Sabia, coordonatorul studiului.