Suma pentru care s-a vândut o copie rară a unui album The Beatles

Suma pentru care s-a vândut o copie rară a unui album The Beatles
Publicat: 10/05/2019, 17:39

Potrivit casei de licitații Julien’s Auctions, acesta este al treilea cel mai scump vinil din lume, după copia lui Ringo Starr a „The White Album” (600.000 de euro) și un exemplar al „My Happiness”, primul cântec înregistrat de Elvis Presley (230.000 de euro).

Coperta albumului „Yesterday and Today” îi înfățișează pe cei patru membri ai trupei zâmbind, îmbrăcați în halate albe, purtând pe umeri bucăți de carne crudă și păpuși decapitate. Imaginea, un protest față de Războiului din Vietnam, a fost înlocuită în alte ediții cu o versiune mult mai potrivită pentru publicul larg.

Discul a fost deținut inițial de John Lennon, care l-a păstrat în apartamentul său din New York. Artistul l-a dăruit, în decembrie 1971, unui fan, Dave Morrell, însoțit de un autograf și de un desen pe spatele copertei, care înfățișează un om ținând o lopată în timp ce câinele lui stă în fața unui apus de soare. Morrell a reușit apoi să facă rost de autografele lui Paul McCartney și Ringo Starr, iar discul este considerat a fi singurul exemplar original care are semnăturile a trei membri ai legendarei trupe.

Discul a fost estimat la suma de 158.000 de euro.

Licitația a fost organizată de casa Julien’s Auctions, joi, online și în direct la muzeul The Beatles Story din Liverpool, Marea Britanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase