Suma URIAȘĂ pentru care a fost vândut cel mai scump porumbel călător din lume, Armando

Redactor:
Ana Obretin
Suma URIAȘĂ pentru care a fost vândut cel mai scump porumbel călător din lume, Armando
Armando, un porumbel călător dresat în Belgia, o vedetă a concursurilor de profil, a fost vândut pentru suma de 1,25 de milioane de euro la o licitație online, devenind astfel cea mai scumpă pasăre din specia sa din lume, potrivit Le Figaro.

Recordul stabilit prin vânzarea porumbelului deținut anterior de crescătorul Joël Verschoot, unul dintre cei mai mari din Belgia, a fost anunțat de site-ul specializat Pigeon Paradise.

Armando are cinci ani, numeroși urmași și este la pensie, după ce a câștigat numeroase curse. Ultimele trei din cariera sa au fost Campionatul Ace Pigeon 2018, Olimpiada Pigeon 2019 și Campionatul de la Angoulême, pe care le-a și câștigat.

Fred Vancaillie, președinte al asociației columbofililor din Perwez, a declarat pentru radiodifuzorul belgian RTBF că Armando este „un Lewis Hamilton al porumbeilor”.

Identitatea cumpărătorului nu este cunoscută, dar, potrivit agenției de presă Belga, este vorba despre un chinez, „care va utiliza în mod cert porumbelul în scopuri de reproducere, pentru a obține viitori campioni”.

Interesul colecționarilor chinezi pentru porumbeii călători a crescut în ultimii ani, fapt care a dus și la obținerea unor prețuri mari pentru acești campioni.

Cu origini în Belgia, dar și în Olanda și Franța, tradiția concursurilor cu porumbei călători cunoscuse un declin înainte ca asiaticii să își manifeste interesul.

Anterior, recordul de preț a fost stabilit de New Bliksem, proprietatea belgianului Gaby Vandenabeele, adjudecat pentru 376.000 de euro în noiembrie 2018.

Sunt mari șanse ca Armando să rămână în Belgia, pentru că este posibil ca în această țară ofertele de preț pentru urmașii săi să fie mai consistente, potrivit Belga.

Inchide