TABLETA GOOGLE. Când va și prezentată și care va fi PREȚUL DE VÂNZARE – FOTO

TABLETA GOOGLE. Când va și prezentată și care va fi PREȚUL DE VÂNZARE - FOTO
Publicat: 27/06/2012, 11:58
Actualizat: 11/12/2013, 20:19

Google va prezenta în următoarele zile, la San Francisco, o tabletă dezvoltată împreună cu grupul taiwanez Asustek (Asus), cu prețuri pornind de la 200 de dolari, care plasează produsul în concurență directă cu Kindle Fire de la Amazon.com.

Display-ul va avea diagonala de 7 inci și va rula o nouă versiune a sistemului de operare Android, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Tableta din gama Nexus nu va concura direct cu iPad-ul celor de la Apple, care deși se încadrează într-o categorie superioară de preț domină autoritar piața, cu o cotă de piață estimată de Gartner la 61% în acest an.

Google încearcă să găsească o intrare pe piața tabletelor, care s-ar putea dubla ca volum în acest an, la 118,9 milioane unități vândute, potrivit estimărilor Gartner.

Sursa: Gizmodo Australia

Deși sistemul de operare Android a ocupat peste 50% din piața smartphone-urilor, tabletele cu softul Google au mai puțin de jumătate din cota iPad pe segmentul tabletelor, care se va aglomera în această toamnă cu un nou jucător care se anunță redutabil – tableta Surface a Microsoft, bazată pe Windows 8.

„Piața tabletelor este o mare problemă pentru Google în acest moment. Au nevoie de un produs competitiv cu iPad”, comentează pentru Bloomberg un analist american.

Totuși, prețul de referință de 199 de dolari pentru cel mai slab dotat model al tabletei Google nu plasează produsul în concurență directă cu iPad, a cărei ultimă versiune pornește de la 499 de dolari. Segmentul de piață apropiat cotei 200 de dolari este dominat de Kindle Fire de la Amazon.com, care rulează o versiune puternic modificată a Android.

Contactați de Bloomberg, reprezentanții Google și Asus au refuzat să comenteze informațiile.

Pe piață există deja tablete Android, de la producători precum Samsung, HTC sau Motorola Mobility, companie cumpărată recent de Google pentru 12,5 miliarde de dolari. Google încearcă însă să monetizeze brandul Nexus și pe nișa tabletelor și se pare că a ales să pornească de la un model ieftin, încercând să atragă clienții cu ultima versiune a Android la un preț avantajos.

Firma de cercetare Gartner estimează că iPad va rămâne tableta dominantă până în 2016, deși va pierde treptat din cota de piață. În prezent, tableta Apple are peste 60% din piață, cotă care va scădea la 46% în 2016, potrivit Gartner. Între timp, cota de piață a Android ar putea crește la 37%, de la 32% în prezent.

Microsoft pleacă de la 0% pe piața tabletelor în 2011 și ar putea ajugne la 12% până în 2016, potrivit proiecțiilor Gartner, care sunt însă mai vechi și nu au luat în calcul tableta Surface, prezentată săptămâna trecută de compania din Redmond.

Microsoft a ales să intre în concurență directă cu iPad, zvonurile indicând că tableta Surface va avea prețuri comparabile cu cele ale produsului rival de la Apple. Surface va apărea pe piață în a doua parte a anului, odată cu sistemul de operare Windows 8.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase