Țara în care se vorbesc cele mai multe limbi din lume

Țara în care se vorbesc cele mai multe limbi din lume
Publicat: 15/08/2017, 12:40
Actualizat: 01/03/2018, 11:49

Dacă ți-a fost greu să înveți una sau două limbi străine, gândește-te prin ce dificultăți trec cetățenii din Papua Noua Guinee, care deși este o țară mică, este locul unde se vorbesc cele mai multe limbi de pe glob. Nu mai puțin de 839 de limbi se vorbesc aici, de aproape 3 ori mai multe limbi decât există pe întregul continent european.

Pentru ca o limbă să fie considerată ca fiind vorbită, „vie”, trebuie ca să existe cel puțin un vorbitor care să o considere limba maternă. Următoarea țară în clasamentul țărilor cu cele mai multe limbi vorbite se află Indonezia (707), urmată de Nigeria (526) și India (454). Așadar, în acest moment, este considerat că pe glob există în jur de 6000 de limbi vorbite.

Limba maternă este considerată ca fiind un element cheie al identității naționale. Potrivit unei cercetări a Pew Research, majoritatea respondeților, cu excepția celor din Ungaria, Grecia și Japonia, au declarat că locul de naștere nu contează în stabilirea identității naționale, considerând mult mai important limba maternă.

CITEȘTE CONTINUAREA PE BUSINESS MAGAZIN

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase