Teatrul Național București a inaugurat o nouă sală de spectacole în aer liber, pe acoperiș, cu 300 de locuri

Teatrul Național București a inaugurat o nouă sală de spectacole în aer liber, pe acoperiș, cu 300 de locuri
Publicat: 25/05/2018, 09:38
Actualizat: 26/03/2019, 05:30

Cele aproape 300 de locuri ale spațiului de pe acoperișul Teatrului Național au fost ocupate pentru prima dată, la show-ul care a inaugurat noua sală de spectacole a instituției bucureștene. Numele noului spațiu păstrează denumirea vechii săli dezafectate în urma reconstrucției TNB din perioada 2011-2015, Amfiteatru.

„Noul spațiu îl punem la dispoziția tuturor celor care vor să se exprime artistic în perioada caldă, care poate fi mai lungă sau mai scurtă. De altfel, inițiativa Teatrului Național de a deschide spațiile lui pentru spectatorii și artiștii tineri s-a materializat deja în programul 9G, dar și aici va fi un spațiu, cred, cu mult mai ofertant pentru această lume. A durat destul de mult până am deschis acest spațiu. Așa a fost să fie. Sunt în sală, și le mulțumesc pentru efortul lor de creație și construcție, domnul Romeo Belea și colectivul său de proiectanți, și domnul Petre Badea, împreună cu colectivul lui de constructori”, a spus managerul general al TNB, Ion Caramitru, în deschiderea reprezentației.

Potrivit reprezentanților TNB, inaugurarea acestei săli încheie lungul parcurs de reamenajare a clădirii de la Piața Universității: „La începutului anului 2015 au fost recepționate lucrările de construire pentru proiectul: Lucrări de stabilitate și siguranță în exploatare, optimizarea funcțională, tehnologică și organizatorică a ansamblului instituțional Teatrul Național I. L. Caragiale din București. Din lipsă de fonduri, amenajarea Teatrului în aer liber (Amfiteatru) nu a fost posibilă în cadrul acestui proiect, fiind finalizată abia între 2016-2018, din fonduri proprii ale instituției”, se arată pe site-ul teatrului.

„Am invitat în această seară și impresari, și directori de teatru, și sponsori pentru evenimente importante și o să vă prezentăm un eșantion din ceea ce se poate face aici. E un spectacol scurt, de maximum o oră, în care vom auzi muzică, vom urmări balet, actori care cântă și actori care recită”, a mai spus Caramitru.

Întretăiate timid de sunetul sirenelor mașinilor de salvare care treceau prin zonă, au urmat momentele prezentate de Aylin Cadîr, Lari Giorgescu, Adrian Naidin, Anca Sigartău și Ion Caramitru, cu interludii oferite de orchestra acordeonistului Emy Drăgoi și o secvență de dans pe piesa „Slip”, de Elliot Moss. Spectaculoasă a fost și perspectiva oferită de terasa de la etajul al treilea al teatrului, care, a anunțat managerul TNB, va fi închiriată pentru a se amenaja un restaurant, ce va funcționa alături de spațiul de vară al instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase