Testamentul lui Sergiu Nicolaescu, făcut public. Care a fost ultima dorință a maestrului

Testamentul lui Sergiu Nicolaescu, făcut public. Care a fost ultima dorință a maestrului
Publicat: 05/11/2013, 12:36
Actualizat: 09/08/2014, 09:50

Iolanda Nicolaescu, sora maestrului Sergiu Nicolaescu, cere Judecătoriei Sectorului 1 anularea testamentului fratelui său, pentru neîndeplinirea obligației privind înmormântarea, scrie Ring, care a intrat în posesia documentului.

În testament, printre altele, apar și precizări în ceea ce privește felul în care Sergiu Nicolaescu dorea să fie înmormântat.

Mai jos regăsiți o partea din document, care conține 5 fraze. „Subsemnatul Nicolaescu Sergiu-Florin, căsătorit, fără descendenți, părinți decedați, domiciliat în mun. București (n.r. – adresa completă și CNP-ul), pentru cazul încetării mele din viață, dispun următoarele: Las soției mele, Nicolaescu Georgeta-Daniela, domiciliată în mun. București (n.r. – urmează adresa și CNP-ul soției), toate bunurile mele mobile și imobile, prezente și viitoare, deținute cu orice titlu, ce se vor găsi în patrimoniul meu, la data decesului meu, instituind-o legatar universal, conform art. 888 Cod civil”, se arată în prima parte a testamentului.

În cea de-a treia frază se face referise inclusiv la modul în care dorește să fie înmormântat. „O rog pe legatara mea să mă îngrijească, așa cum a făcut-o și până acum, și să mă înmormânteze după datinile creștinești”.

Sergiul Nicolăescu a murit la începutul anului, din cauza unor complicații cardiace și pulmonare severe.

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima dată parlamentar în 1990, pe listele FSN, iar în actuala legislatură a încheiat al cincilea mandat în Parlament. Singura legislatură în care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultură din Senat în fiecare legislatură și a deținut președinția comisiei în actuala legislatură. Nicolaescu are vârsta de 82 de ani. El este regizor, actor de film, scenarist și producător de film, fiind totodată între cei care au luat parte la Revoluția din 1989.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase