Testamentul lui Winston Churchill a fost publicat online. Cât costă ca să afli ce a lăsat moștenire prințesa Diana

Testamentul lui Winston Churchill a fost publicat online. Cât costă ca să afli ce a lăsat moștenire prințesa Diana
Publicat: 27/12/2014, 18:37

Noua bază de date permite publicului larg să consulte această arhivă guvernamentală britanică, în care au fost incluse peste 41 milioane de testamente, ce au fost redactate începând cu anul 1858.

Testamentele au fost întotdeauna considerate documente publice în Marea Britanie și actuala taxă de 10 lire sterline se va aplica și în cazul în care internauții vor dori să descarce de pe internet un astfel de document.

Numele autorului și data morții acestuia sunt cerințe obligatorii pentru a putea găsi fiecare testament publicat online. Documentul în cauză va putea fi descărcat de pe internet într-un interval de cel mult 10 zile de la lansarea comenzii.

Arhiva guvernamentală va putea fi utilizată și pentru alcătuirea arborelui genealogic, dar și pentru consultarea testamentelor unor celebrități precum A.A. Milne, Winston Churchill, Alan Turing, prințesa Diana și Beatrix Potter.

Arhiva conține testamente redactate în Anglia și Țara Galilor. În Scoția și Irlanda de Nord se aplică proceduri legale diferite.

Data de baze conține și testamentele militarilor care au murit luptând în forțele armate britanice între anii 1850 și 1986.

Documentele sunt în prezent depozitate într-o arhivă oficială în orașul Birmingham.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase