• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Teste HIV gratuite în farmaciile americane

Departamentul american al Sănătății a lansat un program pilot în valoare de 1,2 milioane de dolari, care constă în introducerea de teste HIV gratuite, cu rezultat în numai 20 de minute, informează Daily Mail.

Departamentul american al Sănătății a lansat un program pilot în valoare de 1,2 milioane de dolari, care constă în distribuirea de teste HIV gratuite, cu rezultat în numai 20 de minute, informează Daily Mail.

Proiectul prevede trimiterea în 24 de orașe și sate a câte 200-300 de bucăți din singurul test HIV prin analizarea salivei, aprobat de guvernul american.

Foarte rapide și cu o acuratețe a rezultatului în proporție de 99%, testele costă în mod normal 17,50 de dolari și pot fi făcute de toți americanii cu vârste cuprinse între 13 și 64 de ani.

Potrivit estimărilor, în SUA există 1,1 milioane de persoane cu virusul HIV, însă doar 20% dintre ei și-au făcut un test.

În acest context, scopul programului lansat în această săptămână în SUA este de a-i face pe oameni să vadă că pot face un test HIV foarte repede, chiar fără a merge la spital și, în cele din urmă, testul să devină un lucru la fel de comun ca vaccinul antigripal.

„Introducând testele HIV în farmacii, credem că vom ajunge la un număr mai mare de oameni și vom face aceste teste mai accesibile”, a explicat doctorul Kevin Fenton, de la Centrul American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, potrivit Daily Mail.

Inchide