The Cure LIVE ÎN PREMIERĂ la București. Robert Smith: Sunt în RĂZBOI cu lumea modernă. Lucrurile au evoluat spre rău

The Cure LIVE ÎN PREMIERĂ la București. Robert Smith: Sunt în RĂZBOI cu lumea modernă. Lucrurile au evoluat spre rău
Publicat: 06/11/2018, 02:04
Actualizat: 26/03/2019, 00:56

„Primul lucru pe care Robert Smith îl face este să-mi ceară scuze pentru machiaj”, scrie jurnalistul britanic Dorian Lynskey într-un articol în The Guardian din iulie 2018, în care face portretul de astăzi al solistului Robert Smith. Artistul nu a mai purtat celebra „mască” de la ultimul său concert cu Cure, în decembrie 2016, și se simte ușor jenat. Explică faptul că are o ședință foto la Royal Festival Hall și crede că trăsăturile sale sunt prea indistincte fără machiaj. Sincer, spune jurnalistul, mi-ar fi dezamăgit dacă nu îl purta, cu hainele sale negre și cu bijuteriile de argint pe care le știu fanii. Din 1983, dermatograful, rujul de culoarea sângelui și pata de păianjen l-au transformat pe Smith într-un logo uman, în stenograma vizuală pentru romanticul morbid. La fel ca muzica The Cure, care poartă semnătura lui Tim Burton și Neil Gaiman.

Interviul este organizat cu ocazia revenirii pe scena britanică a trupei The Cure, care pregătește primul album după o pauză de 10 ani. Componența trupei s-a schimbat de multe ori de la debutul de la sfârșitul anilor 70, când The Cure a devenit o emblemă a post-punk-ului si mișcării New Wave, ce s-a conturat în urma revoluției punk din Regatul Unit. S-a schimbat și perspectiva asupra lumii pe care o are solistul trupei.

Smith este îngrijorat de faptul că, la 59 de ani, a devenit un reacționar care disprețuiește social media, smartphone-urile și altele asemenea, scrie The Guardian. „Sunt în război cu o mare parte a lumii moderne,”afirmă el. „Nu-mi place cum s-au schimbat lucrurile în ultimii 20 de ani. Nu știu cum s-a întâmplat.”

În peste 40 de ani de activitate muzicală, The Cure a avut în componență mai mult de 13 membri, iar la evenimentul din București de anul viitor se vor regăsi pe scenă Simon Gallup – bas, Jason Cooper – tobe, Roger O’Donnell – clape și Reeves Gabrels – chitară, alături de celebrul solist Robert Smith.

Primul concert al trupei The Cure a strâns 1.500 de spectatori în 1978. Formația a scos 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, multe materiale live, valoroase coloane sonore, fiind o sursă de inspirație pentru multe grupuri celebre.

Trupa britanică de rock The Cure s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, ca Easy Cure și este considerată pionier în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componență, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith, fiind singurul membru constant al formației britanice.

După lansarea albumului „Pornography” (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith a vrut să schimbe imaginea dark, pe care o dobândise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului „Let’s Go To Bed”, din 1982, Smith a început să schimbe câte ceva în aspectul scenic. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde piesele „Just Like Heaven”, „Lovesong” și „Friday I’m in Love” și-au găsit loc în topul Billboard Hot 100.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, a primit un premiu Brit pentru videoclipul piesei „Lullaby”, iar, în 1991, a primit un alt trofeu Brit pentru cea mai bună trupă. În 1992, formația a primit un MTV Video Music Award pentru „Friday I”m In Love”.

God Is An Astronaut, care va cânta în deschiderea concertului de la București,este considerată una dintre cele mai importante trupe din zona post-rock-ului actual. Încă de la înființare, în 2002, trioul irlandez a devenit rapid un adevărat reper în spectrul trupelor din zona instrumentală, cu elemente din zona muzicii electronice, krautrock și space rock și, cel mai important, reminiscențe din universul muzical Tangerine Dream. Au lansat de-a lungul carierei nouă albume de studio, iar cel mai recent, „Epitaph”, a apărut în urmă cu câteva luni.

Biletele pentru concertul din București sunt disponibile în rețeaua Eventim și pe eventim.ro, începând de marți, de la ora 9.00, la următoarele categorii de prețuri: Diamond Circle – 390 de lei, Golden Circle – 280 de lei, General Acces/ Standing – 220 de lei, General Acces Early Bird – 170 de lei, tribună – 420 de lei. Concertele sunt organizate sub titulatura Rock the City, un eveniment prezentat de Marcel Avram, East European Productions și D&D East Entertainment.

Organizatorii anunță și faptul că cei care și-au cumpărat un bilet la concertul trupei Bon Jovi, din 21 iulie, vor beneficia de reduceri la achiziția unui tichet pentru show-ul The Cure.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă