• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

THE SISTERS BROTHERS, un film coprodus de Cristian Mungiu, cu Joaquin PHOENIX și Jake GYLLENHAAL, câștigător la gala Lumière 2019

THE SISTERS BROTHERS, un film coprodus de Cristian Mungiu, cu Joaquin PHOENIX și Jake GYLLENHAAL, câștigător la gala Lumière 2019
Coproducția românească "The Sisters Brothers", de Jacques Audiard, a fost marea câștigătoare la ediția de anul acesta a galei Lumière - echivalentul francez al Globurilor de Aur -, unde a obținut trei premii, printre care pentru cel mai bun film, potrivit The Hollywood Reporter.

„The Sisters Brothers”, un film turnat parțial în România și coprodus de Cristian Mungiu, a mai primit premii Lumière pentru cel mai bun regizor și cea mai bună imagine (Benoit Debie). Debutul în limba engleză al regizorului francez Jacques Audiard, un western comic noir în care joacă Jake Gyllenhaal și Joaquin Phoenix, a fost premiat anul trecut, printre altele, cu Leul de Argint pentru regie la Festivalul de la Veneția.

La cea de-a 24-a gală Lumière, care a avut loc luni seară, la Paris, premiul pentru cel mai bun film străin a fost acordat producției Netflix „Girl”, de belgianul Lukas Dhont.

De asemenea, Alex Lutz a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Guy”, povestea unui star pop îmbătrânit care își analizează zilele de glorie. Filmul, scris și regizat de Lutz, a mai primit premiul Lumière pentru cea mai bună muzică, creată de Vincent Blanchard și Romain Greffe.

 

Pentru rolul din „In Safe Hands”, Elodie Bouchez a primit premiul pentru cea mai bună actriță.

Totodată, Xavier Legrand a primit premiul pentru debut în lungmetraj, pentru „Custody”, o dramă despre divorț care i-a adus un Leu de Argint la Veneția anul trecut.

Premiul pentru cel mai bun scenariu l-au primit Pierre Salvadori, Benoît Graffin și Benjamin Charbit, pentru „The Trouble With You”, trofeul pentru cel mai bun documentar, „Samouni Road”, de Stefano Savona, iar „Dilili in Paris”, de Michel Ocelot, a fost desemnată cea mai bună animație.

Premiile Lumière sunt acordate în urma votului jurnaliștilor internaționali din Paris și sunt considerate echivalentul francez al trofeelor Globul de Aur.

 

Totodată, ceremonia de decernare a trofeelor Lumière marchează începutul „sezonului” de premii pentru cinema în Franța, care va culmina cu gala César, ce va avea loc anul acesta pe 22 februarie.

foto: youtube.com

Inchide