The Sun: Transilvania, cu perspective panoramice și castele gotice, prima destinație de vizitat în 2016

The Sun: Transilvania, cu perspective panoramice și castele gotice, prima destinație de vizitat în 2016
Publicat: 01/03/2016, 12:48
Actualizat: 01/03/2016, 15:01

Anul acesta, Lonely Planet a desemnat Transilvania destinația desăvârșită pentru călătorii. „Nu merită vizitată doar pentru mitul lui Dracula, pentru vederile panoramice asupra peisajelor de o frumusețe tulburătoare, ci și pentru castelele gotice – crucifixul și funia de usturoi sunt opționale”, scriu jurnaliștii de la The Sun.

Jurnaliștii scriu în continuare că în Cluj, de pildă, turiștii pot face slalom printre galerii de artă și teatre, le recomandă să se rătăcească prin spațiul de artă contemporană „Fabrica de pensule”, unde se răsfiră mai multe galerii de artă, ateliere ale artiștilor și spații pentru spectacole teatrale. În galeria Quadro există obiecte de artă din ceramică și expoziții de fotografie. Turul orașului ar trebui să se sfârșească, în viziunea celor de le The Sun, la Muzeul Național de Istorie, unde pot fi admirate colecția de poțiuni și echipamentul străvechi de laborator desprinse parcă din universul lui Harry Potter.

Pentru că în Munții Carpați trăiesc lincși, lupi și urși, jurnaliștii de la The Sun îndeamnă turiștii să treacă prin Sanctuarul Urșilor de la Zărnești, unde specii de urși salvați din cuști și circuri din toată lumea sunt adăpostite într-o ambianță luxuriantă.

„În rezervația de urși puteți vedea pui de grizzly jucându-se, iar apoi să vizitați muzeul de ursuleți de jucărie din spațiul rezervației. Pe urmă, mergeți în Poiana Brașov, unde se schiază și unde, la Clubul Rossignol de la poalele pârtiei, se dansează pe mese”, notează The Sun.

Castelul Bran din secolul al XIV-lea, cocoțat pe o stâncă, sursă de inspirație pentru reședința Contelui Dracula în romanul lui Bram Stoker oferă, scriu jurnaliștii, panorame impresionante, dacă turiștii urcă scările secrete din interior către turnuri, iar apoi trebuie să-și încordeze forțele și să-și stăpânească frica pentru o vizită la Muzeul Torturii din incinta Castelului Bran. Pe străzile pietruite și labirintice ale Sighișoarei, orașul de baștină al lui Vlad Țepeș, domnitor al Transilvaniei ce a fost transpuns în romanul lui Stoker drept Contele Dracula, călătorii pot vedea case „făurite parcă din turtă dulce.”

Pe de altă parte, vizitatorii se pot delecta cu sarmalele românești în toate restaurantele locale, sau, pentru senzații intense, pot gusta cocktailuri pe bază de limonadă sau campari în pubul „steampunk” (gen de ficțiune unde, într-un univers oniric științifico-fantastic inspirat de Jules Verne și H.G.Wells, societatea industrială folosește tehnica și mașinile cu aburi, într-o atmosferă distopică – n.r.) Joben Bistro din Cluj. În barul Soviet din același oraș, cu tematică izvorâtă din perioada comunistă din România, turiștii se pot insera într-un decor cu telefoane cu fir de pe vremuri și cu păpuși rusești. Pe Strada Piezișă din Cluj, turiștii găsesc cluburi de dans și băuturi alcoolice inedite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase