Tinerețea lui Gérard Depardieu: M-am prostituat, am jefuit morminte și am făcut pușcărie

Tinerețea lui Gérard Depardieu: M-am prostituat, am jefuit morminte și am făcut pușcărie
Publicat: 06/10/2014, 15:57

Actorul francez Gérard Depardieu, în vârstă de 65 de ani, a lansat, joi, un volum autobiografic, intitulat „Ça s’est fait comme ça” („S-a întâmplat așa”, n.r.).

Volumul de 170 de pagini, scris în colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, conține relatări din tinerețea actorului și mărturisiri ale acestuia despre viața sa personală, mai ales despre relația cu copiii săi.

Gérard Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinerețe, a tâlhărit și jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei mașini și a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

De asemenea, Depardieu își amintește că pe când era doar un puști se obișnuise să o audă pe mama sa vorbind despre încercările acesteia de a renunța la sarcina care l-a adus pe lume, folosind andrele pentru a-și provoca un avort. „Și când te gândești că aproape te-am omorât”, îi spunea lui Gérard Depardieu mama acestuia.

Familia lui Gérard Depardieu era atât de săracă, în copilărie, încât el însuși a fost nevoit să își ajute mama la nașterea fraților săi, pentru că nu își permiteau o moașă.

Depardieu a început să petreacă mult timp pe străzi când avea doar zece ani, deși cei mai mulți i-ar fi dat cu ușurință 15 ani, și și-a dat seama foarte repede că bărbații îl găseau atrăgător. „Știu de când eram foarte tânăr că le plac homosexualilor”, a spus Depardieu, care a adăugat că, atunci când bărbații îl abordau și-i cereau să întrețină relații sexuale cu ei, le cerea bani.

Totodată, actorul francez a recunoscut că în tinerețe a ajutat de câteva ori la dezgroparea unor morți pentru a-i jefui, luându-le bijuteriile și pantofii din picioarele cadavrelor abia îngropate.

La 16 ani, actorul a executat trei săptămâni de închisoare pentru că a furat o mașină, iar apoi și-a continuat „cariera” în domeniul serviciilor sexuale, după ce s-a mutat din orășelul natal, Châteauroux, din centrul Franței, la Paris, unde, ocazional își jefuia clienții. „La 20 de ani, tâlharul din mine era viu și activ. Pe unii îi jecmăneam. Uneori îl mai băteam pe câte unul și plecam cu toți banii lui”, a scris Depardieu.

Actorul a povestit și cum fura ceasurile de mână și banii studenților care participau la protestele antiguvernamentale din mai 1968, scotocindu-le prin buzunare, în timp ce tinerii dormeau pe străzi.

El a spus și cum a intrat într-o bază a NATO, de unde a cumpărat țigări pe care le-a vândut apoi la un preț de două ori mai mare.

Depardieu, care se descrie drept un „țăran necioplit”, s-a căsătorit cu actrița Élisabeth Guignot, dintr-o familie pariziană bună, și a avut doi copii cu aceasta, Guillaume și Julie. Actorul mai are alți doi copii, cu alte două femei, dar viața de familie și rolul de tată nu-l prind pe starul francez de cinema.

Când copiii s-au plâns de faptul că sunt asociați cu el, Depardieu le-a spus: „Ce vreți? Schimbați-vă denumirile, dacă vă deranjează, pentru numele lui Dumnezeu!”.

Confesiunile actorului ating și subiectul morții fiului său Guillaume, care a fost de asemenea, actor. Guillaume a declarat în trecut că și el a făcut sex pe bani atunci când nu mai avea din ce trăi și a făcut și închisoare de două ori pentru furt și posesie de droguri. Guillaume a murit din cauza unei pneumonii virale în 2008, la vârsta de 37 de ani.

Relația lui Gérard Depardieu cu copiii săi, cărora nu le poate spune că îi iubește, este influențată de relația pe care actorul a avut-o cu tatăl său, Dédé, un metalurgist și pompier voluntar care vorbea foarte puțin. „Nu mi-am putut găsi niciodată cuvintele. Știu cum să spun cuvintele altora, dar când este vorba despre ale mele, sunt fiul lui Dédé”, a spus Depardieu.

Actorul, un gurmand recunoscut și un mare consumator de alcool, este faimos pentru comportamentul său violent și exuberant: a făcut un accident cu scuterul în timp ce era beat, a atacat fotografii care îl urmăreau și a urinat pe culoarul dintre scaunele unui avion, de față cu ceilalți pasageri.

Depardieu s-a lăudat recent că poate să bea zilnic 14 sticle de alcool, începându-și ziua cu șampanie și încheind-o cu whisky. El a susținut că acesta nu este un semn că ar fi alcoolic, ci un om cu multe fobii. „Mă obsedează zgomotul din corpul meu, bătăile inimii, gâlgăitul din intestine, articulațiile care trosnesc. A devenit o fobie într-atât de mare încât dacă sunt singur într-o cameră de hotel, trebuie să beau ca să nu aud toate astea, ca să nu înnebunesc din cauza asta. Nu pot să adorm dacă nu sunt beat mort”, a scris Depardieu.

Starul nu are niciun gând bun pentru guvernul socialist al președintelui François Hollande pe care îl învinuiește că l-a făcut să părăsească Franța, „în mizerie”. Actorul a părăsit țara natală pentru a se muta în Belgia și apoi Rusia, anul trecut, unde a și obținut cetățenia, pentru a evita să plătească impozite mai mari pe avere.

Depardieu vorbește în cartea sa și despre prietenia cu președintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au întâlnit prima dată în 2008 și s-au înțeles foarte bine, potrivit lui Depardieu.

„Amândoi am fi putut ajunge niște huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan… faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca și în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani”, a scris Depardieu.

„E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă și apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză și îmi răspunde”, a descris Depardieu modul în care corespondează cu președintele Rusiei.

Deși starul francez a declarat de curând că nu mai este pasionat de actorie, Gérard Depardieu are în derulare mai multe proiecte și va putea fi văzut pe afișele a șapte filme care vor fi lansate în 2014. Cel mai important dintre ele este „Welcome to New York”, de Abel Ferrara, în care Depardieu îl interpretează pe Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, căzut în dizgrație după ce a fost acuzat de viol.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi pe plan internațional și are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix”. Actorul a câștigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac”, și un premiu Globul de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York