Tom Hanks a dezvăluit într-o emisiune TV că este bolnav. „Boala poate fi controlată”

Tom Hanks a dezvăluit într-o emisiune TV că este bolnav. Boala poate fi controlată
Publicat: 08/10/2013, 13:59
Actualizat: 31/01/2019, 23:12

Starul american, în vârstă de 57 de ani, a dezvăluit totodată că a prezentat primele simptome ale acestei boli – care apare atunci când organismul nu mai produce suficient de multă insulină pentru a funcționa eficient – încă de la vârsta de 36 de ani.

Actorul a fost diagnosticat abia recent cu diabet de tipul 2.

„Am fost consultat de medici, iar ei mi-au spus: «Îți amintești acele valori mari ale glicemiei tale, pe care le aveai încă de la vârsta de 36 de ani? Ei bine, ele au evoluat, iar acum ai diabet de tipul 2, tinere!»”, a dezvăluit actorul american în emisiunea „Late Show with David Letterman”.

Medicii i-au spus că ar trebui să încerce să slăbească și să revină la greutatea pe care o avea în liceu, pentru a-i fi mai ușor să controleze simptomele bolii, însă actorul spune că acceptă faptul că va trebui să trăiască cu pur și simplu cu această boală, întrucât îi este foarte greu să slăbească atât de mult.

„Boala poate fi controlată și prin dietă. Medicul meu mi-a spus: «Dacă poți să ajungi la greutatea pe care o aveai în liceu, vei fi în principiu complet sănătos și nu vei avea diabet de tipul 2». Iar eu i-am răspuns: «Ei bine, atunci voi avea diabet de tipul 2»”, a adăugat actorul american.

Tom Hanks nu este singura vedetă care luptă cu această boală, întrucât și alte staruri de la Hollywood, precum Patti LaBelle, Drew Carey, Sherri Shepherd și Paula Deen, au fost diagnosticate cu diabet de tipul 2.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele „Forrest Gump” (1994) și „Philadelphia” (1995), a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în „Codul lui Da Vinci” și „Îngeri și demoni” – ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar și alături de Julia Roberts, în filmul „Larry Crowne”, pe care l-a regizat și produs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase