Toni Grecu, despre „S-a furat mireasa”, comedia românească care intră în cinematografe din 11 mai. VIDEO

Publicat: 10/05/2012, 18:29
Actualizat: 10/05/2012, 18:29

Cu un citat din premierul Ponta, umoristul Toni Grecu și-a promovat la Gândul.LIVE, platoforma online de conținut video lansată de Gândul.info, comedia „S-a furat mireasa”, a cărui scenariu îl semnează. FIlmul, care va avea premiera în cinematografe pe 11 mai, spune povestea unei nunți țigănești la care mireasa este furată de o fostă Miss din Moldova. „Așa a spus și domnul Ponta: Este un pericol real ca structuri și clanuri mafiote să conducă zone din țară”, a povestit amuzat Toni Grecu înainte de a dezvălui subiectul spumos al comediei realizate la Buftea.

VIDEO GANDUL.LIVE

„S-a furat mireasa” este o comedie savuroasă în care Nina, interpretată de Cătălina Grama (Jojo), o șomeră fostă Miss Bârlad, sătulă de sărăcie și de viața mai puțin palpitantă oferită de soțul ei, polițistul Cornel, interpretat de Costi Diță, se hotărăște să o „fure” pe Marinela, interpretate de Adina Galupa, mireasa unei nunți de interlopi și să ceară de la aceștia o răscumpărare care speră ea să îi poata asigura un trai mult mai bun.

Spre surpriza tuturor, mireasa răpită refuză cu încăpățânare să se întoarcă la familia ei și la proaspătul soț, Jan, interpretat de Sergiu Costache, un tip grosolan și ignorant, cu care a fost forțată să se mărite de către tatăl ei.

„Scenariul este inspirat din realitatea românească profundă”

Toni Grecu, scenaristul filmului, a avut ideea acestei povești de multă vreme „Lucrul la acest scenariu a început anul trecut și pâna s-a dat primul ‘Motor” am ajuns la nouă drafturi. Am vrut să facem un scenariu inspirat din realitatea românească profundă. Să facem un film balcanic, cu tot ce înseamnă lumea de la nivelul străzii, cu obiceiurile și tradițiile specifice. Ori cel mai tare eveniment tradițional în viața unui om este nunta”, a declarat Toni.

Iar după întâlnirea sa cu regizorul spaniol Jesus del Cerro a fost convins că va rezulta un film bun. „Eu am avut o oarecare temere când am auzit că cel care va regiza acest film nu e român. Un om care vine din Spania, ce știe el despre o nuntă în România? Am avut însă plăcuta surpriză să constat că este foarte bine documentat, a încercat și a reușit să pătrundă în toate dedesubturile, toate tainele și toate detaliile ce țin de ideea de nuntă românească, și nu orice fel de nuntă, ci o nuntă ce ține de zona lumii interlope”, a spus Toni Grecu. Pentru a duce la bun sfârșit primul său lungmetraj, umoristul a lucrat împreună cu Alma Sârbu și Adrian Onciu.

Alma Sârbu l-a provocat pe Jesus del Cerro să regizeze o nuntă românească

Din momentul în care Alma Sârbu a citit scenariul lui Toni Grecu, a știut că acela va fi următorul ei film. Specializată deja în producția de comedii cu priză la public, ea a adunat echipa alături de care lucrează de mult timp, și în primul rând pe regizorul spaniol Jesus del Cerro, căruia i-a lansat provocarea să regizeze o nuntă românească. Așa a luat naștere filmul „S-a furat mireasa”, producție MediaPro Pictures.

Toni Grecu este cel care a influențat alegerea Cătălinei Grama (Jojo) pentru rolul Ninei, mărturisind că a avut-o în minte încă de când a scris scenariul. „Mă simt ca acasă pentru că această echipă cu care am colaborat și la filmul Nașa este echipa mea de suflet. Daca aș putea, în lumea mea ideală, aș face filme numai cu Alma și Jesus”, a povestit ulterior Jojo.

Deși în „S-a furat mireasa” este vorba despre două familii interlope care intenționează să își consolideze puterea pe piața traficului de droguri și a rețelelor de cerșetori prin căsătoria copiilor lor, tot personajul Ninei pare să fie cel negativ în momentul în care ea răpește mireasa în schimbul unei sume uriașe de bani.

„Lucrurile „rele” pe care Nina le face vin din dorința de a-și depași condiția. Și atunci nu neapărat că scopul scuză mijloacele, ea nu e o machiavelică, dar îi găsim niște scuze acestui personaj pentru că este foarte simpatică”, a declarat Cătălina Grama despre personajul ei.

Rochia de mireacă cântărește 8 kilograme

Pentru a intra în rolul Ninei cât mai credibil, Jojo și echipa de make-up s-au folosit de câteva trucuri. „Sex-appeal-ul de Bârlad” – așa cum își descrie cu drag personajul, este foarte diferit de tipul de prezență sexy și puternică pe care a experimentat-o în „Nașa”, de această dată fiind mult mai colorată, expansivă și stridentă.

În afară de ținutele care contureaza stilul Ninei, definitorie a fost și peruca specială, obținută cu greu. „Nu știam că sunt atât de puțini peruchieri în România. Eu am lucrat mult cu peruci, dar niciodată cu una din păr natural, dar până la urmă am găsit o perucă pe măsura Ninei”.

Marinela, mireasa furată, este interpretată de Adina Galupa care, după experința acestui film și-a revizuit toate visele din copilărie privitoare la nunta de vis. „Am zis că dacă eu vreodată mă voi mărita, voi purta costum de baie alb, pe o plajă, eventual un voal pe mine și atât”, a declarat Adina Galupa.

Provocarea cea mai mare a rolului ei a fost că a trebuit să poarte pe parcursul a câteva săptămâni de filmare, 12 ore pe zi, să sară garduri și să alerge cu o rochie de mireasă de 8 kg.

Rochia de mireasă a băgat spaima în actori

Rochia de mireasă a pricinuit și una dintre cele mai amuzante secvențe petrecute pe platourile de filmare, însă în spatele camerelor de luat vederi. Într-una din nopțile când se filma la cimitirul Bellu, în timp ce se pregătea setul și se montau camerele și luminile, actorii au pornit la o plimbare pe aleile dintre cavouri admirând lucrările de artă de care beneficiază mulți dintre locatarii cimitirului.

Conștientă de bizarul unei plimbari noaptea printre morminte, Jojo povestește: „credeți-mă că atunci când stai ore în șir într-o astfel de locație, la un moment dat devii curios. Are tot felul de cavouri interesante și ne tot uitam la ele, când, la un moment dat, s-a auzit o voce din spate. Ne-am întors, și într-o lumină foarte galbenă a unui felinar era Adina Galupa în rochie de mireasă, stranie complet. Trebuie să recunosc că pentru o secundă ne-am ținut cu toții respirația. Acum e foarte frumos de povestit și ne-am amuzat copios, dar în momentul acela a fost înfricoșător”, a povestit Jojo.

Și Adina râde când își aduce aminte de episod. Dar mărturisește că nu a intenționat să facă nicio farsă colegilor săi. „A fost foarte amuzant, am râs și eu când mi-am dat seama. Ca să nu mai spun că rochia mea de mireasa e foarte lungă, drept pentru care toate frunzele ofilite de pe aleile cimitirului s-au adunat sub ea și dacă ceilalți colegi ai mei puteau să meargă nestingheriți pe acolo, eu când mergeam se auzea un foșnet și nu se putea să nu întorci capul să vezi de unde vine: iată era o femeie îmbrăcată în rochie de mireasa în cimitir, care și foșnea când mergea. Eram o apariție.”

Actorii din Serviciul Român de Comedie dau viață personajelor

Rolul pe care l-a interpretat Sergiu Costache a fost surpriza cea mai plăcută pentru Toni Grecu. „Cel mai hazliu și mai interesant și mai surprinzător în sens pozitiv este personajul Jan, jucat de Sergiu Costache. Deci Sergiu Costache este Jan. Eu nu mi-l imaginam așa, dar după ce l-am văzut am spus: ‚da, tu ești Jan!”, punct! Ăstă e rolul casting-ului, este rolul actorului, în momentul în care îl surprinde inclusiv pe cel care a scris personajul”, a menționat Toni.

Totuși dacă la Jan surpriza scenaristului a venit tocmai din prestației actorului, ei bine Toni a avut parte și de o altă surpriză. „Profesorul, Vienel Bulancea, jucat de Răzvan Vasilescu, mi-l imaginam inițial cu totul altfel, dar maniera și modul de joc, ca și personalitatea lui Răzvan Vasilescu, m-a făcut să-l îndrăgesc mai mult acum, în varianta din film, decât varianta din mintea mea”, a punctat Toni Grecu,

Apoi în opoziție cu Vienel Bulancea este socrul mic, Titi Falca, în interpretarea lui Paul Ionescu. Daca Profesoru” e un tip elegant și de un rafinament voit sarcastic, Titi Falcă este un om direct, dintr-o bucată, care își conduce clanul cu o mână de fier și nu ezită să ia măsurile cele mai drastice atunci când e vorba despre interesele sale.

În alte roluri au apărut și ceilalți colegi ai lui Toni de la Serviciul Român (SRC) de Comedie: Claudiu Maier a dansat cu sârg la nuntă în rolul bețivului Vasile, Cătălin Neamțu și George Andreescu erau apărătorii de vază ai lui Vienel Bulancea, Malu și Sifon, Dragoș Mușat e basarabeanul Iuri, Cosmin Natanticu joacă nud în rolul lui Pralea, iar Aniela Petreanu îi dă viață Emiliei.

Andreea Ibaka, Corina și Liviu Vârciu au roluri în film

Productia a beneficiat și de prezenta unor invitați speciali care au dat o savoare aparte acțiunii, cei mai mulți dintre ei apărând la „ușa cortului” nunții. Dar cum s-a ajuns aici?

Țiganul Titi Falcă, cel care împarte controlul micilor traficanți din strada cu Vienel Bulancea zis Profesoru”, decide că vremurile sunt grele și că e necesar să ia măsuri drastice. Îl abordează pe rivalul său și îi propune soluția câștigătoare: sa își însoare fiul cu fiica Profesorului. În ciuda protestelor Marinelei, cei doi bat palma și încep planurile de nuntă. După cum spune tradiția, nunta va avea loc în stradă, așadar se monteaza un cort uriaș, așa cum numai familiile bogate își pot permite, doar că există o mică problema: cortul e fix în mijlocul unei intersecții. Trecerea de pietoni se întinde intre masa mirilor și scena artistilor, iar semaforul semnalizează de după umărul socrului mic.

Fiind vorba de un eveniment atât de important și de o mobilizare atât de falnică de forțe, se prezintă și presa la fata locului, corespondent în direct nefiind nimeni alta decât Andreea Ibaka. Deși scurtă, intervenția ei este edificatoare. În spatele ei putem vedea limuzinele aducând pe rând toate neamurile celor două familii și se aude clar muzica lăutarească din interior.

La un moment dat apare chiar și un echipaj de salvare de la Urgență care insistă să folosească ceea ce ar trebui să fie strada din intersecție, o femeie însărcinată îi așteaptă pe partea cealaltă. Avem cu această ocazie surpriza să o vedem în rolul asistentei ușor isterice pe Corina Bud.

Cu o pereche de ochelari groși pe nas, o coafură impecabilă, ruj roșu aprins și un decolteu adânc, Corina se războiește cu bodyguard-ul de la intrarea din cort. Ajungând într-un final înăuntru, până să își îndeplinească misiunea, echipajul se și prinde puțin în hora ce are loc în cort, Corina încingând o învârtită cu țiganii clanului Falca. Cântăreața s-a declarat încântata de experiență, „îmi pare rău doar că a durat atât de puțin”, spune ea.

Un moment special îl are și Liviu Varciu, pe al cărui hit – „Ochii tai” – nuntașii dansează de mama focului. Liviu joacă în propriul rol, sau mai bine spus așa cum obișnuia el să apara pe scenă alături de trupa L.A. acum mulți ani: cântând muzică de petrecere.

Liviu Vârciu este maestrul de ceremonii invitat la nunta din cartier și cel care o introduce pe Cătălina pe scena. „Joc un rol foarte mic în acest film, dar m-am bucurat. Am fost puțin emoționat pentru că am cântat ‘Ochii tăi” din nou după 5 ani de pauză”, a spune artistul.

Din 11 mai, MediaPro Distribution prezintă pe marile ecrane filmul „S-a furat mireasa”, un lungmetraj care va putea fi vizionat în premieră la: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Lotus (Oradea), Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanța și Brașov), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Târgu-Mureș), Cortina (Oradea), Florin Piersic (Cluj), Patria (Craiova), Premiera (Ploiești), Cinema ,,Eugen Ionescu”(Slatina), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Glendale (București).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...