Top 10 cele mai bine cotate restaurante ale momentului

Top 10 cele mai bine cotate restaurante ale momentului
Publicat: 09/07/2016, 15:34
Actualizat: 09/07/2016, 22:42
10.Asador Etxebarri – AXPE, SPANIA
Localizat în munți, într-un sătuc la depăratre de o oră de San Sebastian, restaurantul Asador Extebarri reprezintă mai mult decât o simplă masă – este o adevărată experiență. Chef Victor Arguinzoniz gătește în special la grătar, iar preparatele sunt cele mai proaspete de pe piață, întrucât crește majoritatea lor în propria grădină, la câțiva metri distanță de restaurant.
9.Steirereck – VIENA, AUSTRIA
Steirereck este o moștenire de familie și este plasat într-o regiune rurală. Chef Heinz Reitbauer este de părere că mâncarea excelentă nu este singura parte importantă a restaurantului, ambiața elegantă completând experiența Steirereck. Chiar dacă se află în topul restaurantelor internaționale, menite pentru gurmanzii pretențioși de pretutindeni, Steirereck are în meniu până și clasicul șnițel, lucru care îl face popular printre toate tipurile de clienți.
8.Narisawa – TOKYO, JAPONIA
Yoshihiro Narisawa, chef-ul restaurantului cu același nume, s-a remarcat prin propriul stil de gătit, denumit Innovative Satoyama. Aproape toate ingreientele folosite de Narisawa sunt tradiționale, japoneze, deci o masă la restaurantul său ar putea reprezenta o bucățică pură de cultură japoneză. Tot aici se pot degusta cele mai bune vinuri din Japonia: Pinot Noir din Nagano sau Bordeaux-uri vechi din Yamagata.
7.Mugaritz – SAN SEBASTIAN, SPANIA
Pentru Chef Andoni Luiz Aduriz, o masă are 20 de feluri – dacă vremea este prielnică, majoritatea acestora fiind servite în grădinile superbe din jurul restaurantului. La Mugaritz se găsesc combinate elemente ale mărilor și munților, iar meniul este foarte variat: de la omletă cu scoici și usturoi la codițe de purcel și calmar, cu o coastă de miel afumată și eucalipt.
6.Mirazur – MENTON, FRANȚA
Așezat la granița dintre Franța și Italia, Mirazur este un restaurant care are preparate din ambele bucătării și chiar influențe argentiniene. Armele secrete ale lui Chef Colagreco sunt propria curte din spate și rețeaua sa de furnizori din Ventimiglia, care „alimentează” restaurantul cu legume abia culese și fructe de mare proaspete. Preparatul special al casei este reprezentat de scoici cu tapioca, smântână și pere.
5.Noma – COPENHAGA, DANEMARCA
Gastronomia scandinavă a preluat Copenhaga în 2003, când René Redzepi a reinventat mâncarea nordică folosing tehnici gastronomice moderne. La Noma,într-o atmosferă casual și relaxată, chef-ii aduc perosnal mâncarea clienților. Legumele sunt prioritare, dar preparatele nu sunt atât de simple pe cât sună. Felurile de mâncare simple, precum cartofi danezi cu urzici sau mere cu lămâie și cimbru, sunt de fapt reinterpretări cu ingrediente supriză.
4.Central – LIMA, PERU
Central își poartă vizitatorii printr-o călătorie culinară în Peru, de la Amzaon la Pacific. Chef Virgilio Martinez și echipa își adună ingredientele din munți, câmpii, deșerturi dau oricare artă formă de relief care prezintă ierburi speciale. Central a fost în 2014 și 2015 cel mai bun restaurant din America Latină, iar acum plănuiește să ducă bucătăria peruviană până în Dubai.
3.Eleven Madison Park – NEW YORK, SUA
Patronii Will Guidara și Chef Daniel Humm sunt concentrați pe ruperea barierei dintre bucătărie și sala de mese, pentru o experiență armonioasă. Chef-ul ajustează aspectul preparatului după persoana care îl servește, pentru o masă inedită și personalizată. Guidara și Humm sunt prieteni buni și lucrează împreună de peste zece ani.
2.El Celler de Can Roca – GIRONA, SPANIA
Cei trei frați Roca specializează fiecare în câte o ramură a gastronomiei: unul este Chef, unul patiser iar unul este somelier. Împreună, excelează cu restaurantul lor, El Celler de Can Roca, din Catalunia. Restaurantul are specific iberic, dar servește și preparate internaționale, pentru o experiență gastronomică completă. În ultimii ani, cei trei frați au închis restaurantul în august, pentru a călători în America de Sud, Turcia și SUA, în căutarea unor noi surse de inspirație culinară și ingrediente speciale.
1.Osteria Francescana – MODENA, ITALIA
Votat de peste 1000 de experți gastronomici din întreaga lume drept cel mai bun restaurant la nivel mondial, Osteria Francescana este un restaurant cu specific marin. După doi ani în care s-a clasat pe locul al doilea, Chef Massimo Bottura a reclasat gastronomia italiană pe primul loc cu originalitatea lui. Restaurantul are 21 de ani și urmează bucătăria italiană tradițională, cu două meniuri: unul denumit Sensations, care se schimbă după anotimp și unul denumit Tradition in Evolution, care este un fel de compilatie între cele mai comandate preparate din toate timpurile.
Chef Bottura a fondat Food for Soul (Mâncare pentru suflet) la îneputul anului 2016, pentru a combate foametea și risipa de mâncare.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația