Top 10 metode prin care poți scăpa de stres

Top 10 metode prin care poți scăpa de stres
Business Insider publică un top al celor mai eficiente metode prin care, deși concediul a trecut, oamenii se pot relaxa oricând.

În secolul vitezei, oamenii apreciază din ce în ce mai mult concediile și timpul liber, din dorința de a scăpa de stres. Astfel, Business Insider publică un top al celor mai eficiente metode prin care, deși concediul a trecut, oamenii se pot relaxa oricând.

1. Ascultă cel mai liniștitor cântec de pe Pământ, spun specialiștii. Și nu, nu este vorba despre Enya sau Mozart, ci despre melodia „Weightless” a formației Marconi Union, despre care cercetătorii spun că relaxează mai mult decât alte melodii.

2. Invită-ți partenerul la sesiune de gesturi tandre. Un studiu realizat în 2009 a arătat că sărutul eliberează substanțe chimice de oxitocină, ceea ce reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului.

3. Uită-te la o comedie. Se știe că râsul este bun pentru organism, fiind cea mai bună metodă prin care poți combate stresul. Specialiștii au făcut legătura, din nou, între râs și cortizol, nivelul hormonului stresului fiind la un nivel mai redus la cei care râd.

4. Mergi la yoga. Combinațiile de respirație controlată și anumite poziții duc la relaxarea mușchilor, reduc anxietatea, oboseala și depresia.

5. O atlă metodă prin care te poți relaxa este să mănânci ciocolată. Potrivit volumului The De-Stress Diet, studiile arată că 40 de grame de ciocolată neagră pe zi te ajută să eliberezi „chimicale fericite”, cunoscute ca beta-endorfine.

6. Crează-ți propiru „trăgaci mental”. Mai exact, specialitșii susțin că este bine ca fiecare om să își stabilească un fel de „întrerupător”, ceva care să declanșeze automat starea de acalmie atunci când urmează o perioadă stresantă.

7. Animalele au un efect benefic asupra oamenilor, ajutând la eliberarea de stres..

8. Alcoolul, în cantități mici, te poate ajuta în situațiile stresante și obositoare.

9. Mestecatul gumei s-a dovedit că ajută un individ să se destreseze tocmai pentru că reduce cantitatea de cortizol.

10. Nu mai răspunde la telefon, cel puțin până te calmezi. Încearcă să ignori mesajele și apelurile primite, cel puțin dacă au legătură cu serviciul.

Inchide