Top 19 cele mai romantice orașe din Europa

Publicat: 07/05/2016, 14:04
Actualizat: 06/07/2016, 01:47

19. Lisabona, Portugalia – Acest oraș este plin de clădiri cu valoare istorică, multe construite în stil franțuzesc. În plus, plajele superbe și peisajele care îți taie respirația transformă Lisabona într-un loc romantic, perfect pentru o plimbare în doi.

18. Sevilia, Spania – Amestecul de stil renascentist și maur de la Plaza de Espana și până la Palatul Alcazar face din orașul andaluz un loc despins din povești. Odată ajuns în Sevilia, poți să hoinărești pe străduțele înguste ale districtului pitoresc Santa Cruz sau poți să participi la un spectacol original de flamenco.

17. Salzburg, Austria – Cuplurile iau cu asalt această destinație din Alpi pentru a admira peisajele minunate date de crestele munților acoperite de zăpadă și pentru a se pierde printre clădirile construite în stil baroc. Pentru romanticii incurabili există și trăsuri de închiriat la care sunt înhămați cai.

16. Dublin, Irlanda – Dublin poate fi un oraș plin de atracții pentru burlaci, dar este și un loc grozav pe care să-l vizitezi alături de sufletul tău pereche. Punctele de atracție pentru cuplurile romantice încep de la Aleea Iubirii, decorate cu obiecte de artă stradală, toate în formă de inimă, până la Gravity Bar, situate deasupra sediului Guiness, unde poți să te bucuri de o bere în fața unei priveliști care îți taie respirația.

15. Nisa, Franța – Cuplurile proaspăt căsătorite ajung la Nisa pentru a gusta din bucătăria franțuzeasc, pentru a se relaxa pe plajele însorite sau pentru a admira apusul de pe Promenade des Anglais. Tinerii pasionați de artă adoră să meargă și la Muzeul Matisse, care găzduiește lucrările artistului într-o vilă de secol XVII.

14. Zurich, Elveția – Cuplurile sunt atrase de acest oraș elvețian datorită aerului său de oraș vechi, a munților și lacurilor care oferă priveliști de neuitat, dar și, categoric, cea mai bună ciocolată din Europa.

13. Madrid, Spania – Renumit pentru parcurile sale sculptate parcă miniatural, pentru arhitectura plină de culoare, piețele agglomerate și mâncarea grozavă, capital spaniei este ideală pentru cuplurile care iubesc cultura, în ansamblul ei.

12. Berlin, Germania – Capitala germană poate că este paradisul unui hipster, dar este și o opțiune accesibilă și romantic pentru perechile care nu dispun de un buget foarte mare pentru luna de miere. În Berlin găsești o mulțime de cafenele și baruri, parcuri frumoase, dar și artă cât cuprinde.

11. Munchen, Germania – Orașul bavarez este copleșit de vizitatorii care în fiecare toamnă iau cu asalt Oktoberfest-ul, dar Munchen-ul este fascinant și în restul anului și poate fi perfect pentru o lună de miere datorită arhitecturii uimitoare, mai ales a celei din orașul vechi.

10. Florența, Italia – Ancorat în istorie și cultură, Florența este preferat de tinerii căsătoriți pentru arta sa renascentistă, felurile de mâncare delicioase și priveliștile romantice pe deasupra acoperișurilor de teracotă.

9. Viena, Austria – Acest oraș este prin definiție romantic, inspirând foarte mulți artiști. Cafenelele sale elegante, cu deserturi vieneze, arhitectura barocă și cultura pe care o emană în prin fiecare cotlon fac din Viena un oraș perfect pentru luna de miere.

8. Praga, Cehia – Magia gotică a orașului Praga atrage an de an foarte multe cupluri care pot să admire apusul pe Podul Charles. Castelul și grădinile de trandafiri de pe Dealul Petrin sunt alte atracții turistice romantic recomandate tinerilor proaspăt căsătoriți.

7. Cinque Terre, Italia – Această zonă situate pe malul Mediteranei face parte din patrimoniul UNESCO și este o destinație idilică pentru luna de miere. Casele colorate în culori pastelate sunt o atracție turistică renumită la nivel mondial, iar relieful strâncos face peisajul cu atât mai special.

6. Londra, Marea Britanie – Cuplurile amatoare de cultură în luna de miere o vor găsi din plin în Londra. Orașul oferă acces la muzee faimoase, spații verzi magnifice și plimbări pe Tamisa, la apus. Un alt mod extraordinary prin care cuplurile pot admira orașul de sus este o plimbare cu London Eye, care oferă o altă perspectivă.

5. Barcelona, Spania – Tinerii căsătoriți care nu se pot decide între o lună de miere într-un mare oraș sau o vacanță pe plaje însorite le pot avea pe amândouă în Barcelona. Acest oraș complex oferă cuplurilor posibilitatea să petreacă o zi relaxantă la malul mării, dar și să exploreze atracțiile turistice precum celebra Sagrada Familia a lui Gaudi sau Parcul Güell.

4. Amsterdam, Olanda – În ciuda reputației sale de destinație potrivită pentru petreceri nebune, Amsterdam este și un oraș pe care tinerii îl preferă pentru luna de miere. Străzile și canalele înguste și pitorești îl fac perfect pentru plimbări, cu bicicleta, cu barca sau pe jos, iar parcurile precum Vondelpaek sau Keukenhof sunt locuri excelente pentru picnic.

3. Veneția, Italia – Fără îndoială o destinație romantică, Veneția este luată cu asalt de cupluri care își doresc să încerce vestitele plimbări cu gondola, să admire arhitectura impunătoare a Bazilicii Sfântul Marcu și să se plimbe pe străduțele înguste mâncând inghețată.

2. Paris, Franța – Fără doar și poate capital dragostei, Parisul debordează de romantism. De la străzile pavate din Montmartre care conduc la Sacre Coeur („Inimă sfântă”, deci încă o dovadă că orașul este plin de iubire) și până la Grădinile Tuilleries, care se găsesc între Luvru și Turnul Eiffel, toate conturează un paradis al cuplurilor proaspăt căsătorite. Pentru o excursie romantic de o zi, îndrăgostiții pot lua trenul până la Versailles pentru a vedea palatul și grădinile în care au trait Maria Antoaneta și alți monarhi ai Franței.

1. Roma, Italia – Capitala italiană este un loc magnific de explorat în doi, mai ales pe jos. Tinerii căsătoriți se pot plimba prin vechile cartiere ale metropolei, printre pizzeriile și cafenelele care servesc cafele espresso scurte și tari cu biscuiți și pot admira arhitectura antică fabuloasă, precum Colosseumul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția