Top 5 invenții bizare ale inventatorilor faimoși

Publicat: 08/07/2016, 20:47
Actualizat: 07/05/2019, 05:23

Caruselul lui Maxim

Faimos pentru invenția ,,pistolul lui Maxim” cunoscut de oricare istoric sau expert militar, Hiran Maxim este cunoscut pentru o invenție pe care o utilizâm și astăzi, doar pentru amuzament. Folosit de majoritatea soldaților în timpul Primului Război Mondial, pistolul lui Maxim a fost o marcă a armatei britanice pentru zeci de ani. Harim Maxim dorea să prezinte publicului zborul, pentru acest lucru inventatorul a venit cu noi idei. Maxim a creat o mașinărie recreațională cu locuri sub formă de rachetă, pentru a da impresia zborului, astfel, Maxim a introdus publicului interesul pentru zbor într-un mod distractiv.

Masca izolatoare a lui Hugo Gernbacks

Ideea principală a fost crearea celui mai mic mediu izolator care să protejeze persoana de factorii externi, facilitând progresul și productivitatea la locul de muncă. Hugo Gernback este cunoscut ca părintele științei SF, invenția sa avea potențialul să revoluționeze productivitatea și eficiența la locul de muncă. În timpul carierei sale, Gernback a avut perioade bune și rele, probabil datorită comportamentului său excentric și rigid. După fondarea primei reviste SF, în 1926, denumită ,,The Amazing Stories”, mai mulți scriitori au început să lucreze cu Gernback, inclusiv legendarul H.P. Lovecraft, majoritatea scriitorilor s-au plâns de comportamentul inventatorului. În 1925, invenția a fost prezentată în publicația Science and Inventions, Gernsback și-a prezentat invenția în timp ce o purta. Masca asigura cantitatea necesară de oxigen și lumină în timp ce izola persoana de orice sunet care ar putea să-i distragă atenția

Șosetele lui John Logie Baird

John Logie Baird a avut o contribuție majoră în cadrul televiziunii de astăzi. Deși Braid și-a obținut admirația pentru invențiile semnificative, primii să ani nu au fost atât de interesanți. Înaintea lansării mecanismului TV în 1926, cariera lui Logie a avut și perioade mai bizare. A încercat să se înroleze în armată, dar a fost refuzat. După ce a fost refuzat, inventatorul s-a angajat la o fabrică de muniție și a început să conceapă noi tipuri de armament.

Oportunitatea a venit o dată cu boala care a creat vâlvă printre comandanții militari. O infecție a piciorului a îngreunat progresele armatei din moment ce un număr de soldați sufereau de această boală, unii dintre ei chiar murind. Baird a venit cu ideea unei șosete, prin care nu intră apa și frigul, astfel au luat naștere șosetele lui Baird. Metoda era simplă, o pereche de șosete peste perechea normală, care era căptușită cu un material impermeabil și antiseptic. Produsul a scăzut numărul infecțiilor la picior în rândul soldaților, iar inventatorul a primit faimă și avere.

Soluția de curățat veceuri a lui Eugene Rimmel

La 150 de ani după moartea legendarului cosmetician Eugene Rimmel, produsele sale pot fi încă, găsite pe rafturile magazinelor. Faimos pentru invenția sa, rimelul non-toxic, care a făcut mare vâlvă în 1834, Eugene Rimmel punea mare accent pe igiena personală. Primul produs inventat de Rimmel a fost un amestec de oțet, extract de lavandă, benzoin și tinctură. Prima dată produsul a fost lansat ca șampon sau balsam sub denumirea ,,Toilet vinegar”, însă a obținut notorietate, fiind utilizat ca și dezinfectant pentru toaletă. Rimmel nu a simțit nici o rușine și a reinventat produsul ca soluție de curățat veceuri

Calul de bronz al lui Da Vinci

Ducele din Milano, Francesco Sforza, i-a comandat lui Da Vinci în 1482 crearea unei statui imense pentru palatul său. Structura a fost numită Gran Cavallo, era creată din bronz, având o înălțime de șapte metri și mai mult de 80 de tone greutate. Odată terminată statuia ar fi fost cea mai mare din aceea vreme, aducându-i ducelui din Milano faimă. Da Vinci a realizat planurile și l-a informat pe duce despre ambițiile sale, dorea să construiască statuia dintr-o singură bucată de bronz. Mai târziu, din cauza răsturnării de situație a monarhiei, lucrarea lui Da Vinci nu a mai fost finalizată. Faimosul inventator a rămas doar cu un model din ceară al lucrării.

Sursa: Descoperă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului