TOPUL cărților recomandate să fie citite la plajă

TOPUL cărților recomandate să fie citite la plajă
Publicat: 14/08/2012, 15:40
Actualizat: 22/08/2013, 19:23

Cărțile „Adio, iubito”, de Raymond Chandler, și „Orfani în Brooklyn”, de Jonathan Lethem, se numără printre volumele recomandate să fie luate pe plajă în această vacanță de vară, de către scriitorul Ariel S. Winter, într-un material publicat de huffingtonpost.com.

Raymond Chandler, unul dintre cei mai celebri autori de romane polițiste, se numără astfel printre scriitorii recomandați spre a fi citiți în această vacanță de vară, pe plajă.

Cartea „Adio, iubito/ Farewell, My Lovely” (1940), a lui Raymond Chandler, a apărut în limba română la editura Nemira, în anul 2010. Cartea prezintă povestea lui Moose Malloy, care, cu opt ani înainte, trăia cel mai frumos vis: urma să o ia în căsătorie pe răpitoarea roșcată Velma. Însă planurile lor sunt zădărnicite de acuzațiile de jaf armat, susținute de probe înscenate cu abilitate. După ispășirea pedepsei, Malloy este din nou liber și prima sa dorință este de a o reîntâlni pe Velma. Dar, într-o zi caniculară, îl întâlnește întâmplător pe Marlowe, care se oferă să-l ajute. Târât dintr-o speluncă în alta, în căutarea Velmei, Marlowe ajunge să se confrunte atât cu gangsteri periculoși, gata oricând să tragă fără să pună întrebări, cât și cu polițiști corupți.

O altă carte bună de luat în sacoșa de plajă în această vară este „Un plan simplu/ A Simple Plan”, de Scott Smith. Apărută în limba română în 2007, la editura Rao, „Un plan simplu” este o carte despre oamenii buni care fac uneori lucruri rele. Doi frați și un prieten găsesc patru milioane de dolari într-un avion prăbușit. Pilotul este mort. Nimeni nu caută banii. Ca să-i păstreze, nu trebuie decât să aștepte. Totul părea atât de simplu. Dar din clipa în care acest plan este pus în mișcare, ordonata viață a lui Hank Mitchell scapă cu desăvârșire de sub control, aruncându-l într-un tăvălug de înșelătorii, trădări și șantaje, un haos total, care îl împinge spre ceva ce nu și-ar fi imaginat vreodată: crime înfăptuite cu sânge rece.

Și volumul „Orfani în Brooklyn/ Motherless Brooklyn” (1999), de Jonathan Lethem, apare pe lista cărților recomandate să fie citite în acest an în vacanța de vară. Cartea a apărut și în limba română, la Editura Leda, în traducerea Irinei Negrea. Declarat „cel mai bun roman al anului 1999” de The New York Times, volumul spune povestea lui Lionel Essrog, măscăriciul Brooklynului, un orfan pe care impulsurile sindromului Tourette de care suferă îl fac să masacreze limba engleză în cele mai surprinzătoare și originale moduri. Împreună cu trei veterani de la Orfelinatul pentru băieți St Vincent, el muncește pentru agenția de detectivi a măruntului mafiot Frank Minna. Însă când Frank este înjunghiat mortal, lumea lui Lionel este zgâlțâită din temelii.

Cartea „Străinii din tren/ Strangers on a Train”, de Patricia Highsmith, apărută în limba română în 2004, la editura Litera, se regăsește pe aceeași listă a recomandărilor de vacanță. Filmul realizat în 1959 de Alfred Hitchcock după acest volum a propulsat-o pe Patricia Highsmith la statutul de scriitoare prolifică de ficțiune neagră.

Alte titluri recomandate a fi citite pe plajă, în vacanța de vară, sunt: „Batman: The Dark Knight Returns” de Frank Miller (1986), „The Engagement” de Georges Simenon (1933), „Nightmare Alley” de William Lindsay Gresham (1946), „Savage Night” de Jim Thompson (1953), „F is for Fugitive” de Sue Grafton (1989), „Broken Harbor” de Tana French (2012).

Acestora li se adaugă volumul „The Twenty-Year Death”, lansat anul acesta de Ariel S. Winter, scriitorul care recomandă cărțile pentru a fi citite pe plajă, în publicația huffingtonpost.com.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații