Topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori din lume

Redactor:
Florin Badescu
Topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori din lume
E.L. James, autoarea romanelor din trilogia erotică "50 Shades of Grey", ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obținute în perioada iunie 2012 - iunie 2013, informează lefigaro.fr.

E.L. James, autoarea romanelor din trilogia erotică „50 Shades of Grey”, ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiți scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obținute în perioada iunie 2012 – iunie 2013, informează lefigaro.fr.

Romanciera britanică l-a detronat astfel pe scriitorul James Patterson, care a ocupat prima poziție în acest top în ultimii trei ani . Cu romanele sale din seriile „Witch and Wizard”, James Patterson a fost în ultimii ani liderul de necontestat în literatura pentru adolescenți, chiar dacă și-a făcut timp să semneze și alte romane, alături de Michael Ledwidge, în 2013. Scriitorul american, autorul deosebit de prolific al francizelor „Alex Cross” și „Maximum Ride”, ocupă locul al doilea în topul celor mai bine plătiți romancieri din lume, cu venituri de 91 milioane de dolari. Potrivit Forbes, o carte din 17 vândute pe plan mondial este semnată cu numele lui.

Însă trilogia „50 Shades of Grey” a devenit un veritabil fenomen editorial. Aceste romane, ironizate de unii, adulate de alții, au fost înscrise în categoria „mummy porn”, un gen literar destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea erotismului și a unei soluții facile pentru a-și condimenta căsniciile. Pe site-ul său, Forbes a anunțat, luni, că formatul e-book a jucat un rol determinant pentru succesul fulgerător și de ordin planetar al francizei, întrucât le-a permis cititoarelor să își procure aceste romane cu reputație scandaloasă într-o manieră discretă și să le „devoreze” departe de privirile indiscrete.

Acțiunea romanelor din seria „Fifty Shades” se pretează polemicilor. Inspirate inițial din cea mai în vogă idilă în rândul adolescenților din acest moment, cea dintre personajele Edward și Bella din franciza „Twilight”, cărțile romancierei E. L. James iau o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani și încă virgină, cedează în fața șarmului și a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.

Trilogia „50 Shades of Grey” va fi adaptată și pentru marele ecran. Studiourile Universal Pictures au cumpărat drepturile de ecranizare pentru 5 milioane de dolari. Deși nu se știe deocamdată cine va interpreta rolul principal în noua producție cinematografică, reprezentanții acestor studiouri hollywoodiene au anunțat că Sam Taylor-Johnson a fost aleasă pentru a asigura regia proiectului. Filmul va fi lansat pe 1 august 2014.

Romanciera Suzanne Collins, autoarea romanelor din trilogia „Jocurile foamei” („The Hunger Games”), ocupă locul al treilea în acest clasament, cu venituri de 55 milioane de dolari.

Bill O’Reilly, prezentator-vedetă al postului de televiziune Fox, ocupă locul al patrulea, cu venituri de 28 milioane de dolari, iar celebra scriitoare de romane de dragoste Danielle Steel, ocupă locul al cincilea cu venituri de 26 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătiți scriitori din lume este completat, în ordine de Jeff Kinney (24 milioane de dolari), Janet Evanovich (24 milioane de dolari), Nora Roberts (23 milioane de dolari), Dan Brown (22 milioane de dolari) și Stephen King (20 milioane de dolari).

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea plutește în aer /...
Inchide