Tradiții de Revelion din jurul lumii

Tradiții de Revelion din jurul lumii
Publicat: 31/12/2014, 15:15
Actualizat: 20/03/2019, 20:53

Superstiții legate de noaptea dintre ani se regăsesc peste tot în lume. Fie că sunt legate de hainele pe care trebuie să le îmbraci la cumpăna dintre ani, fie că se referă la bucatele de la masa de Revelion, mai toate popoarele s-au obișnuit să respecte tradiții de multe ori bizare, scrie BuzzFeed.

În Argentina, domnișoarele sunt sfătuite să poarte lenjerie roz pentru a-și găsi un partener în anul ce vine. De asemenea, la 12 noaptea, argentinienii superstițioși fac un pas cu piciorul drept pentru a le merge bine tot anul anul.

În Brazilia, petrecăreții se plimbă pe străzi lovind gălăgios oale și tigăi cu linguri de lemn. Totodată, acolo se recomandă îmbrămintea albă, care ține la distanță spiritele rele. Pentru a avea noroc, cei curajoși sar peste șapte valuri sau aruncă flori în ocean, tribut pentru zeița Iemanja, protectoarea apelor.

În Chile, la masa de Revelion se servește linte pentru un an plin de bani. Casa este măturată în ajun pentru a „curăța” energia negativă.

În Columbia, se spune că dacă te plimbi în jurul casei cu o valiză goală vei avea parte de un an plin de călătorii.

Cetățenii din Eduador obișnuiesc să ardă o păpușă pentru a încheia anul.

În Rusia, oamenii își scriu o dorință pe o hârtie pe care o ard și o aruncă în paharul de șampanie care trebuie băut până la 12:01 pentru ca dorința să se împlinească.

În Spania, se spune că trebuie să mănânci câte un strugure la fiecare bătaie a ceasului de la miezul nopții pentru a avea un an prosper.

În Turcia, se aruncă rodii de la balcon. Cu cât acestea se sparg în mai multe bucăți, cu atât anul ce vine va fi unul mai bun.

În Venezuela, se poartă lenjerie galbenă pentru noroc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase