„Tranquila” și „Sunt un cocalar”, cele mai populare videoclipuri de pe YouTube în România

Tranquila și Sunt un cocalar, cele mai populare videoclipuri de pe YouTube în România
Publicat: 19/05/2015, 14:46
Actualizat: 19/05/2015, 22:19

În urmă cu zece ani, trei tineri – Chad Hurley, Steven Chen și Jawed Karim – lansau YouTube. Legenda spune că voiau să le arate prietenilor niște clipuri filmate la o petrecere, însă adevărul este că sursa lor de inspirație a fost incidentul lui Janet Jackson de la finala Super Bowl din 2004. În februarie 2005, aceștia lansau domeniul youtube.com, în mai în același an, prima variantă (beta) a serviciului YouTube, iar, în octombrie 2006, YouTube era preluat de Google, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În mai, Google sărbătorește YouTube, marcând lansarea primei versiuni a serviciului. Anul acesta este un moment special: YouTube împlinește 10 ani. Pentru a marca un deceniu de YouTube, Google a publicat topurile celor mai vizualizate videoclipuri de pe YouTube în România, de la începutul serviciului și până în prezent.

Astfel, cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 – 2015, sunt, în ordine, J Balvin – „Tranquila”, PSY – „Gangnam Style”, iar pe locul al treilea se situează Andra – „Inevitabil va fi bine”. Topul este completat, în ordine, de Indila – „Dernière Danse”, Enrique Iglesias – „Bailando (Español)” ft. Descemer Bueno, Gente De Zona, Michel Teló – „Ai Se Eu Te Pego” – Video Oficial („Assim você me mata”), Smiley & Alex Velea feat. Don Baxter – „Cai verzi pe pereți”, Alina Eremia – „Cum se face”, Delia feat. Kaira – „Pe aripi de vânt”, Alex Velea – „Din vina ta”.

În ceea ce privește topul celor mai vizionate videoclipuri non-muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 – 2015, pe primele poziții se află „Sunt un cocalar” – #NoapteaTârziu (Cover J Balvin – „Tranquila”), Dalin Reclamă TV Șampon pentru Copii 1 și „KK-maka (Imnul Crizei)”. Clasamentul este completat, în ordine, de „Charlie bit my finger – again!”, „Boroboața – Cântec Animat Pentru Copii”, „Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout”, Nelu&Micutzu – „Cine e Grăsuța?”, „Cel mai tare dans din lume”, „Cel mai sincer copil din lume”, „Nuntașa energică”.

Domeniul YouTube.com a fost înregistrat pe 14 februarie 2005. Primul video încărcat a fost „Me at the Zoo”, pe 23 aprilie, în același an. Lansarea YouTube în variantă beta a avut loc în mai 2005, iar Google a preluat YouTube pe 6 octombrie 2006.

În 2013, YouTube a depășit pragul de 1 miliard de vizitatori unici lunari. În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 300 ore de înregistrări video. La celebrarea a cinci ani de YouTube, această cifră era de 24 ore pe minut. YouTube are peste 70 de versiuni localizate, în peste 70 de limbi.

Cel mai vizionat video de pe YouTube este „Gangnam Style”, iar cel mai popular canal de YouTube este PewDiePie, care aparține unui pasionat de jocuri din Suedia, pe numele lui Felix Arvid Ulf Kjellberg, și are peste 35 milioane de abonați. Mai mult de 200 de canale de YouTube au peste 1 miliard de vizualizări.

Versiunea românească a YouTube s-a lansat în aprilie 2013. YouTube are peste 7 milioane de vizitatori unici din România în fiecare lună, potrivit companiei Gemius. Primul canal românesc care a depășit bariera de 1 milion de abonați este Cat Music. Al doilea – și singurul care a mai făcut-o până acum – este InnaRomania. Cel mai popular creator de conținut non-music din România este Mikey Hash, al cărui canal are peste 750.000 de abonați, se mai arată în comunicatul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?