Trupa Black Sabbath se retrage din activitate. Când va pleca în ultimul turneu mondial

Redactor:
Florin Badescu
Trupa Black Sabbath se retrage din activitate. Când va pleca în ultimul turneu mondial
Trupa britanică Black Sabbath a anunțat, joi, că se va retrage din activitate, la finalul unui turneu mondial de adio, intitulat "The End", pe care îl va susține în 2016, informează site-ul revistei New Musical Express.

Turneul mondial „The End” al trupei Black Sabbath va debuta cu un concert în Omaha, capitala statului american Nebraska, pe 20 ianuarie, va continua cu o serie de show-uri în Statele Unite și Canada și se va încheia prin intermediul unor reprezentanții în Australia și Noua Zeelandă, în luna aprilie.

Celebrul grup britanic a făcut acest anunț prin intermediul unei înregistrări video.

„Acesta este începutul sfârșitului. Totul a început în urmă cu aproape cinci decenii, cu un bubuit de tunet, un clinchet îndepărtat de clopot și, apoi, un riff monstruos de chitară care a zguduit Pământul. A fost cel mai «greu» sunet rock care s-a auzit vreodată. În acel moment s-a născut stilul heavy metal, creat de o tânără trupă din Birmingham, Anglia, ai cărei membri abia ieșiseră din adolescență”, se afirmă în mesajul trupei britanice.

„Acum totul se termină, prin turneul final al celei mai mari trupe de metal din toate timpurile, Black Sabbath. Ozzy Osbourne, Tony Iommi și Geezer Butler vor încheia ultimul capitol din ultimul volum al incredibilei povești a trupei Black Sabbath. Turneul de adio al trupei Black Sabbath, „The End”, va începe pe 20 ianuarie 2016 și va depăși toate turneele precedente prin cea mai tare producție rock din toate timpurile. Atunci când acest turneu se va încheia, va veni cu adevărat sfârșitul. Sfârșitul uneia dintre cele mai legendare trupe din istoria rock ‘n’ roll-ului… Black Sabbath”, se precizează în același anunț oficial al trupei.

Nu se știe deocamdată cine va cânta la tobe în acest turneu. Tommy Clueftos a cântat în trupa care îl acompaniază pe Ozzy Osbourne în calitate de artist solo, iar Brad Wilk de la Rage Against The Machine a cântat la tobe în timpul înregistrărilor pentru albumul ce a marcat recenta reunire a trupei, materialul discografic „13”, după ce toboșarul din componența originală a trupei Black Sabbath, Bill Ward, s-a certat cu colegii de trupă, chiar înainte de debutul înregistrărilor pentru acel album.

Rockerul Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că formația britanică intenționează să înregistreze și să lanseze un ultim album de studio în anul 2016. Acel material discografic va fi promovat printr-o serie de concerte care vor alcătui turneul de adio al trupei Black Sabbath.

Black Sabbath, o trupă britanică al cărei solist este Ozzy Osbourne, și-a lansat albumul de debut – care poartă numele formației – în America de Nord, în 1970.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupă în 1979, iar după plecarea lui, trupa britanică a cunoscut numeroase schimbări de componență. Cei patru muzicieni din componența originală s-au mai reunit în 1998, când au lansat albumul live „Reunion”, și apoi au mai susținut concerte împreună, în anii 2000.

După ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne și-a construit o carieră de succes în calitate de solist solo. Albumul solo „No More Tears”, lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în SUA și a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului și a criticilor. Următoarele albume – „Ozzmosis” (1995), „Down to Earth” (2001), „Under Cover” (2005), „Black Rain” (2007), deși nu au mai avut același succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Veteranii rockeri britanici au anunțat, în noiembrie 2011, că trupa Black Sabbath se va reuni în componența originală, incluzându-l pe Ozzy Osbourne în calitate de solist, cu ocazia lansării unui nou album.

Ozzy Osbourne a susținut un concert și la București, în octombrie 2011, în cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al său, intitulat „Scream”, lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2006 și a vândut, în total, peste 100 de milioane de albume.

Inchide