Trupa Depeche Mode lansează un nou album

Trupa Depeche Mode lansează un nou album
Publicat: 12/12/2012, 15:09
Actualizat: 23/08/2013, 18:40

Un nou album Depeche Mode, al treisprezecelea material discografic al trupei, va fi lansat în luna martie 2013, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă și România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Titlul noului album Depeche Mode nu a fost dezvăluit deocamdată, Martin Gore – chitarist, clăpar și compozitor al trupei – precizând că acesta va cuprinde cele mai bune piese produse vreodată de formație, iar noul sound va fi foarte apropiat de cel al unor materiale mai vechi precum „Violator” și „Songs of Faith and Devotion”.

De asemenea, Dave Gahan a declarat că „albumul are un simț foarte organic și direct; nu conține piese blues, dar este cu siguranță un album sentimental”.

O parte dintre cântecele incluse pe noul material discografic au fost compuse Martin Gore și Dave Gahan, pe parcursul înregistrărilor, trupa încercând să înglobeze în noile compoziții cât mai multă energie și elemente specifice show-urilor live.

În luna octombrie a acestui an, în cadrul conferinței de presă de la Paris care anunța noul turneu, Depeche Mode a lansat și un videoclip filmat pe durata înregistrărilor, oferind astfel o primă perspectivă asupra noului album.

Turneul trupei Depeche Mode va debuta pe data de 7 mai 2013, la Tel Aviv (Israel), următoarele destinații fiind Atena, Sofia și București, urmate de Istanbul, Belgrad și Budapesta.

Concertul de la București va avea loc pe data de 15 mai 2013, pe Arena Națională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât și în rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului, la mai multe categorii de prețuri, începând de la 135 de lei.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase