Trupa Depeche Mode lansează un nou album

Trupa Depeche Mode lansează un nou album
Publicat: 12/12/2012, 15:09
Actualizat: 23/08/2013, 18:40

Un nou album Depeche Mode, al treisprezecelea material discografic al trupei, va fi lansat în luna martie 2013, cu două luni înainte ca britanicii să pornească în turneul european în care este inclusă și România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Titlul noului album Depeche Mode nu a fost dezvăluit deocamdată, Martin Gore – chitarist, clăpar și compozitor al trupei – precizând că acesta va cuprinde cele mai bune piese produse vreodată de formație, iar noul sound va fi foarte apropiat de cel al unor materiale mai vechi precum „Violator” și „Songs of Faith and Devotion”.

De asemenea, Dave Gahan a declarat că „albumul are un simț foarte organic și direct; nu conține piese blues, dar este cu siguranță un album sentimental”.

O parte dintre cântecele incluse pe noul material discografic au fost compuse Martin Gore și Dave Gahan, pe parcursul înregistrărilor, trupa încercând să înglobeze în noile compoziții cât mai multă energie și elemente specifice show-urilor live.

În luna octombrie a acestui an, în cadrul conferinței de presă de la Paris care anunța noul turneu, Depeche Mode a lansat și un videoclip filmat pe durata înregistrărilor, oferind astfel o primă perspectivă asupra noului album.

Turneul trupei Depeche Mode va debuta pe data de 7 mai 2013, la Tel Aviv (Israel), următoarele destinații fiind Atena, Sofia și București, urmate de Istanbul, Belgrad și Budapesta.

Concertul de la București va avea loc pe data de 15 mai 2013, pe Arena Națională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât și în rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului, la mai multe categorii de prețuri, începând de la 135 de lei.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari