Trupa Guns N’ Roses le-a interzis fanilor ei să poarte tricouri cu Slash

Trupa Guns N' Roses le-a interzis fanilor ei să poarte tricouri cu Slash
Publicat: 02/06/2012, 15:11
Actualizat: 02/06/2012, 15:11

Trupa Guns N’ Roses le-a interzis fanilor ei să poarte tricouri cu imaginea sau numele lui Slash – fostul chitarist al formației – la concertele pe care grupul american le-a susținut recent în Marea Britanie, informează site-ul revistei New Musical Express.

Neînțelegerile dintre muzicienii din componența actuală a formației Guns N’ Roses și foștii membri ai trupei sunt de notorietate și au fost prezentate pe larg în presa internațională de-a lungul anilor, iar disputa dintre solistul Axl Rose și chitaristul Slash a ținut multă vreme prima pagină a ziarelor.

Managerii actualei formule a trupei au ținut să se distanțeze și mai mult de formula clasică a formației și au decis să interzică accesul la concertele pe care grupul american le-a susținut recent în Marea Britanie pentru orice fan care va purta tricouri cu imaginea sau numele lui Slash.

În timpul concertului pe care Guns N’ Roses l-a susținut pe 31 mai, la O2 Arena din Londra, echipa de reporteri de la revista New Musical Express a remarcat faptul că un spectator din public purta peste bustul gol doar o jachetă din piele. Întrebat care este motivul din spatele acestei ținute vestimentare, James Revell, un fan în vârstă de 18 ani al trupei americane, a spus că echipa de securitate nu i-a permis să intre în sală cu tricoul pe care îl purta, întrucât acesta avea imprimată pe partea din față o fotografie cu Slash.

„Managerii ne-au spus să nu permitem nimănui să intre în O2 Arena dacă poartă tricouri cu Slash. Am fost instruiți să le cerem acelor persoane să își scoată tricourile și, dacă refuză să facă acest lucru atunci, vor fi scoși din sală”, a explicat un membru al echipei de securitate.

Acesta nu a fost însă singurul motiv de supărare pentru James Revell: el a putut să asiste doar la trei cântece și apoi a fost nevoit să plece pentru a prinde un tren de noapte, întrucât formația americană a urcat pe scenă cu o întârziere foarte mare.

De altfel, trupa Guns N’ Roses a fost din nou aspru criticată de fanii și jurnaliștii din Marea Britanie din cauza faptului că își începe concertele mult mai târziu față de ora programată. Pe 29 mai, la Manchester, formația americană și-a început concertul la ora 23.15, deși ora la care trebuia să își încheie show-ul era 23.00.

Trupa americană și-a încheiat secțiunea britanică a noului ei turneu mondial cu un al doilea concert pe care l-a susținut vineri seară, la O2 Arena din Londra.

Trupa Guns N’ Roses a fost inclusă în luna aprilie în Rock And Roll Hall Of Fame. Axl Rose, solistul trupei, a boicotat evenimentul, iar o parte dintre spectatori au început să fluiere în momentul în care numele său a fost rostit de muzicianul Billie Joe Armstrong, gazda evenimentului.

Solistul trupei Guns N’ Roses a lipsit de la gala care a avut loc în orașul Cleveland, Ohio, după ce a declarat că nu se simte „dorit și nici respectat” de foștii săi colegi de formație, care, spre deosebire de el, au participat la ceremonie.

Albumul „Appetite for Destruction”, care a inclus piese precum „Sweet Child O’Mine” și „Paradise City”, s-a bucurat de un succes uriaș în anul 1987, propulsându-i pe Axl Rose, chitariștii Slash și Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan și toboșarul Steven Adler la statutul de vedete rock de talie mondială.

Însă, la începutul anilor 1990, abuzurile de alcool și de droguri și-au pus amprenta asupra vieților unora dintre membrii trupei, iar neînțelegerile dintre Slash și Axl Rose au devenit de notorietate. Până la mijlocul deceniului ’90, componența originală a trupei a încetat să mai existe.

Axl Rose a obținut ulterior în justiție dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult așteptatul album „Chinese Democracy”, în 2008, și continuă să susțină turnee cu grupul cu același nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N’ Roses nu a făcut parte din trupa originală, cu excepția sa.

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor ’90, dominată în acea vreme de artiști pop, precum Madonna și Michael Jackson.

Fiecare album Guns N’ Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar și în cele din Asia și America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat și albumele următoare, „Use Your Illusion I”, „Use Your Illusion II” și „The Spaghetti Incident?”. În discografia grupului figurează șase albume de studio, trei EP-uri și un album live, dar și multe alte compilații.

Însă disputele dintre membrii trupei, adeseori purtate în văzul întregii lumi, au cauzat în cele din urmă destrămarea grupului original, produsă în 1996.

În prezent, trupa Guns N’ Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuție), Ron „Bumblefoot” Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N’ Roses a concertat în România, la complexul Romexpo din Capitală. Trupa americană va susține un alt concert în țara noastră în cadrul festivalului Rock the City, pe 1 iulie, tot la Romexpo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”