Tu știi ce mănânci? Ce conține, de fapt, cozonacul din comerț

Redactor:
Adrian Macarie
Tu știi ce mănânci? Ce conține, de fapt, cozonacul din comerț
Tu știi ce mănânci? Ce conține, de fapt, cozonacul din comerț

În afară de făină, zahăr, drojdie, sare iodată, în „cozonacul” industrial s-au identificat următoarele ingrediente: spărtură de soia, șrot de soia, făină de soia degresată, amidon din porumb, ou praf, pudră de albuș de ou, fibre de cartofi, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, drojdie comprimată, făină de porumb, griș de grâu, pudră de zer, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, agenți de umezire, emulsifianți, corectori de aciditate, stabilizatori, arată un studiu care a fost realizat de către o echipă de experți a Asociației pentru Protecția Consumatorului din România, coordonată de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Mai mult, niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a cozonacului (făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt, umplutură de diferite tipuri), potrivit eva.ro.

În cele 31 de produse analizate s-au identificat 30 de aditivi alimentari. Aceștia prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

×
Proteste violente la Belgrad!

Mii de sârbi sunt din nou in fața Parlamentului pentru a protesta față de măsurile pe care autoritățile le iau împotriva răspândirii coronavirusului.

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide