TUNSE cu FORȚA, târâte în stradă și IZGONITE din țară. Istoria neștiută a femeilor norvegiene care au făcut COPII cu soldații NAZIȘTI. Norvegia își cere scuze după 70 de ani

TUNSE cu FORȚA, târâte în stradă și IZGONITE din țară. Istoria neștiută a femeilor norvegiene care au făcut COPII cu soldații NAZIȘTI. Norvegia își cere scuze după 70 de ani
Publicat: 18/10/2018, 12:47

Germania a invadat Norvegia în aprilie 1940 și soldații germani au fost încurajați să facă copii cu femeile norvegiene, chiar de către liderul SS Heinrich Himmler, care a considerat Norvegia adevăratul său „Ledensborn” („Fântâna Vieții), un adevărat program de sporire a natalității, scrie euronews.com.

50.000 de femei norvegiene au avut relații sexuale cu soldații germani, născând între 10.000-12.000 de copii, în programul Ledensborn.

După eliberarea Norvegiei, în 1945, acestea au fost numite „femeile germane” sau „târfele germane„, având parte de o demonizare masivă: acuzate că și-au trădat țara, acestea au fost private de drepturile civile, arestate, închise fără proces, expulzate din țară.

„Fetele tinere și femeile norvegiene care au avut relații cu soldații naziști sau au fost suspectate de așa ceva au ajuns victimele unui tratament inuman”, a declarat marți Solberg, la un eveniment ce a aniversat 70 de ani de la semnarea Declarației pentru Drepturile Omului a ONU.

„Concluzia noastră este că autoritățile norvegiene au încălcat principiul fundamental potrivit căruia niciun cetățean nu poate fi pedepsit fără proces sau condamnat fără litera legii. Azi, în numele guvernului, vreau să vă transmit scuzele mele„, a adăugat premierul norvegian Erna Solberg.

Norvegia a refuzat în mare parte să-și asume responsabilitatea pentru tratamentul inuman aplicat acestor femei.

Guri Hjeltnes, șeful Centrului pentru Studii despre Holocaust și Minorități din Norvegia, a spus că scuzele reprezintă un pas înainte.

În anul 2001, circa 150 de copii norvegieni „naziști” au dat statul în judecată pentru discriminare, căutând compensații. Apelul lor a fost respins în 2007 de către Curtea Europeană de Justiție, care a considerat că acest caz poate fi respins, deoarece a trecut prea mult timp de la producerea evenimentelor.

În timp ce majoritatea norvegienilor se bucura de eliberare, în primăvara lui 1945, cel puțin 5.000 de femei norvegiene erau închise în 20 de lagăre din Norvegia, până la șase luni. Cel mai mare lagăr era situat pe insula Hovedøya.

Femeile erau numite „femeile germane” sau „târfele germane”, deoarece au avut relații sexuale cu soldații germani sau au lucrat pentru naziști în timpul războiului, fiind menajere sau croitorese. Desigur, nu poate fi negat faptul că unele dintre acestea au colaborat cu germanii în zona de spionaj și le-au divulgat informații, fapte ce se încadrează, într-adevăr, în spectrul TRĂDĂRII de țară, mai ales pe timp de război.

Acestea erau pedepsite de opinia publică prin tăierea părului, smulgerea hainelor, concedierea de la muncă, excluderea din societate, dar și de autoritățile norvegiene.

Adolf Hals, adjunctul comandantului de la Hovedøya, a oferit următoarea descriere pentru lagărul respectiv, într-un interviu oferit 40 de ani mai târziu: „Nu, nu am considerat niciodată că este o închisoare. Era o măsură medicală, pentru femeile care ar fi avut boli venerice, erau ținute trei luni acolo… Dar desigur… dacă privim înapoi, există oameni care au făcut asemănarea între Hovedøya și un lagăr nazist„.

În teorie, regulamentul privind infectarea era aplicat ambelor sexe, dar bărbații nu erau internați acolo, pentru evitarea unor noi focare de boli venerice.

28 de bărbați au fost însurați cu femei din armata germană (Wehrmacht), dar NU au fost pedepsiți, în timp ce femeile norvegiene care s-au căsătorit cu soldați germani au fost expulzate sau private de cetățenie, potrivit cotidianului Bergens Tidende.

Relațiile sexuale cu inamicul reprezentau doar o problemă a… femeii.

Ura față de femeile din categoria menționată s-a manifestat prin adevărate campanii de tuns. Acestea erau târâte pe stradă și umilite pentru că au avut relații cu inamicul, o adevărată dublă trădare pentru norvegieni.

Pedeapsa tunsorii FORȚATE a fost populară și în Franța, după cel de-al Doilea Război Mondial. Erau vizate colaboratoarele cu naziștii

Dincolo de lagăre, poliția era îngrijorată de viața sexuală a femeilor. Într-un raport al poliției din 1 noiembrie 1945, se arată, vizavi de o doamnă: „Refuză să spună câți parteneri sexuali a avut„.

Alte femei nu au simțit nevoia să fie protejate împotriva oprobriului public și au declarat că au îndurat totul fără remușcări.

„Este clar că unele femei au refuzat să accepte caracterul PENAL al relației cu soldații germani. Femeile acestea nu erau naive sau ignorante, ci curajoase”, a declarat profesorul Knut Papendorf, jurist în cadrul Departamentului de Criminologie și Sociologie al Facultății de Drept din cadrul Universității din Oslo.

Singura „crimă” a femeilor închise în lagărul de la Hovedøya a fost aceea de a se fi îndrăgostit de dușman, potrivit profesorului Papendorf, citat de sciencenordic.com.

foto: youtube.com

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912