U2 a compus un cântec în memoria victimelor de la Paris

U2 a compus un cântec în memoria victimelor de la Paris
Publicat: 07/12/2015, 15:01

Grupul irlandez trebuia să susțină două concerte la Paris în zilele de după atacurile teroriste, însă acele show-uri au fost anulate. Formația irlandeză a susținut, duminică seară, primul show din această serie de concerte reprogramate la Paris.

„Suntem alături de familiile victimelor din Paris”, a declarat pe scenă Bono, solistul trupei U2, în timp ce numele celor 130 de victime au fost proiectate pe un ecran uriaș, la AccorHotels Arena din Paris, pe un fond alcătuit din culorile drapelului francez. „Suntem alături de familiile din San Bernardino. Suntem alături de familiile din Beirut și din Istanbul. Suntem alături, împreună, împotriva acelora care promovează ideologii false despre zeii pe care îi servesc”, a adăugat artistul irlandez, citat de nme.com.

Apoi, Bono a revenit pe scenă purtând pe umeri drapelul francez și a cântat un vers din celebra piesă „Ne me quitte pas” a lui Jacques Brel.

Trupa U2 va susține un al doilea concert la Paris luni seară.

Înainte de concertul de duminică, Bono a dezvăluit faptul că noul single pe care l-a compus, intitulat „Streets of Surrender”, conține versuri despre Paris, în care capitala Franței este descrisă ca un „oraș al libertății”, care are „străzi pline de iubire și mândrie”.

Într-un interviu acordat postului CNN, Bono a spus că a compus inițial acest cântec pentru cântărețul italian Zucchero.

Bono și unul dintre colegii lui de trupă, chitaristul The Edge, dețin locuințe la Paris.

„Se pare că ținta atacatorilor au fost cultura și fiecare formă prin care se exprimă cele mai bune părți din umanitatea noastră – muzica bună, restaurantele, gastronomia franceză – deci tot ceea ce ne este nouă, occidentalilor, atât de drag”, a spus, la rândul său, chitaristul The Edge.

Bono a spus că echipa sa de management a încercat să îi ajute pe membrii trupei Eagles of Death Metal – care susținea un concert în sala Bataclan în momentul producerii atentatelor teroriste din 13 noiembrie -, după violențele din Paris.

„Am încercat să găsim un avion pentru ei, pentru a-i scoate cât mai repede de acolo și a-i duce în Statele Unite. Dar, se pare că cel mai bun mod de a-i ajuta a fost să le găsim telefoanele mobile, pentru că telefoanele lor au rămas în sala Bataclan”, a dezvăluit Bono.

Înainte de show-ul de duminică seară, în presa internațională au apărut mai multe articole potrivit cărora trupa Eagles of Death Metal va urca pe scenă alături de U2, la AccorHotels Arena din Paris.

Trupa U2 a dat însă publicității un comunicat de presă prin care a negat acele informații.

În schimb, potrivit revistei New Musical Express, la concertul de duminică seară al trupei U2, pe scenă a urcat legendara cântăreață americană Patti Smith, care a interpretat două dintre piesele sale celebre – „Gloria” și „People Have the Power”. Patti Smith a cântat pe scenă alături de U2 și în luna octombrie, cu ocazia unui concert susținut de formația irlandeză la Londra.

Pe 13 noiembrie, mai mulți teroriști islamiști s-au deplasat la sala de concerte Bataclan din Paris, unde au ucis 90 de persoane care asistau la concertul trupei rock americane Eagles of Death Metal.

În total, 130 de persoane au fost ucise și alte câteva sute rănite, într-o serie de atentate comise pe 13 noiembrie în mai multe zone din Paris. Teroriști sinucigași s-au aruncat în aer în fața arenei Stade de France, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. În paralel, teroriștii au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, în centrul capitalei Franței.

În Franța, au fost decretate trei zile de doliu național și mai multe concerte au fost anulate, printre care cele ale trupelor Deftones, Motorhead și Foo Fighters.

La rândul său, trupa U2 a spus că dorește să reflecte spiritul neînfricat al orașului Paris prin intermediul celor două concerte speciale, din 6 și 7 decembrie, grupate în evenimentul „iNNOCENCE + eXPERIENCE LIVE IN PARIs”.

Concertul din 7 decembrie va avea loc la Accorhotels Arena Bercy, va fi filmat și va fi difuzat în aceeași zi de postul de televiziune HBO.

De la înființare, în 1976, formația irlandeză, a câștigat 22 de premii Grammy și a susținut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 – „The Joshua Tree” și „Rattle and Hum”.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce și chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) și chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formația a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în...
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului