Ultimele cuvinte ale lui Hitler, dezvăluite de fostul său pilot. „Știu că mâine mă vor BLESTEMA milioane de oameni”. La 40 de ani, Fuhrer-ul i-a făcut cadou o limuzină / Hans Baur: M-am oferit să-l salvez, să-l duc în Argentina

Ultimele cuvinte ale lui Hitler, dezvăluite de fostul său pilot. „Știu că mâine mă vor BLESTEMA milioane de oameni. La 40 de ani, Fuhrer-ul i-a făcut cadou o limuzină / Hans Baur: M-am oferit să-l salvez, să-l duc în Argentina
Publicat: 04/04/2019, 10:39

Jurnalul locotenentului-general Hans Baur, unul dintre oamenii apropiați ai lui Hitler, oferă o incursiune fabuloasă în viața celor doi, scrie dailystar.co.uk.

Hitler a fost cavaler de onoare la nunta lui Baur și i-a cumpărat acestuia o mașină nouă, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani.

Memoriile relansate ale lui Baur, denumite „Am fost pilotul lui Hitler”, includ o conversație emoțională între el și Baur, desfășurată în momentul în care Fuhrer-ul a realizat că a pierdut războiul.

Potrivit pilotului, Hitler i-ar fi zis „Astăzi îi pun capăt”, cu puțin timp înainte de a se sinucide alături de Eva Braun, în buncărul din „măruntaiele” Berlinului.

Decesul lui Hitler, în data de 30 aprilie 1945, a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, iar naziștii s-au predat.

„Hitler a venit la mine și mi-a luat mâinile în ale lui”, și-a amintit Baur. „Baur, vreau să îmi iau la revedere de la tine”, a spus Hitler. „A venit timpul. Generalii mei m-au trădat, soldații mei nu mai vor să meargă mai departe și nici eu nu mai pot merge mai departe”.

Baur, care a murit în 1993, la vârsta de 96 de ani, a spus că a încercat să-l convingă pe liderul nazist să fugă cu un avion, pe care l-ar fi pilotat el însuși. „L-aș fi putut duce în Japonia sau Argentina sau la unul dintre șeici, care erau prieteni cu el, din cauza atitudinii sale față de evrei”.

Hitler i-a răspuns: „Războiul se va termina odată cu căderea Berlinului și eu stau în picioare sau cad alături de Berlin”.

„Un bărbat trebuie să își asume consecințele – și de aceea o să-i pun capăt. Știu că mâine mă vor blestema milioane de oameni – asta este soarta”, a mai spus Hitler.

Mai mult, Hitler i-a zis lui Baur că se teme de soldații ruși, care ar folosi gaze iritante pentru a-l scoate din buncăr.

„În orice caz, nu rămân… îmi închei azi socotelile”, a declarat Hitler.

Liderul nazist i-ar fi oferit lui Baur un tablou prețios, în schimbul celor 12 ani petrecuți alături de el. Baur – care a fost pilot german și în Primul Război Mondial – a încercat să scape din buncăr, dar a fost împușcat în picior (care ulterior i-a fost amputat).

A fost închis timp de zece ani într-o închisoare sovietică, unde autoritățile l-au torturat pentru a divulga informații despre Hitler.

În ciuda legăturii sale strânse cu Hitler, Baur a susținut mereu că nu a fost implicat în politica diabolică a naziștilor, deoarece era „pilot, nu politician”.

În unele imagini, acesta se află alături de lideri naziști marcanți, deci afirmațiile sale privind responsabilitatea ar putea fi puse la îndoială. Prima ediție a memoriilor lui Baur, intitulată „Am zburat alături de cel mai puternic om din lume”, au fost publicate prima oară în 1956.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun