Ultimele cuvinte ale lui Hitler, dezvăluite de fostul său pilot. „Știu că mâine mă vor BLESTEMA milioane de oameni”. La 40 de ani, Fuhrer-ul i-a făcut cadou o limuzină / Hans Baur: M-am oferit să-l salvez, să-l duc în Argentina

Redactor:
Silviu Bănilă
Ultimele cuvinte ale lui Hitler, dezvăluite de fostul său pilot. „Știu că mâine mă vor BLESTEMA milioane de oameni”. La 40 de ani, Fuhrer-ul i-a făcut cadou o limuzină / Hans Baur: M-am oferit să-l salvez, să-l duc în Argentina
Ultimele cuvinte ale lui Adolf Hitler, înainte de a-și pune capăt zilelor, au fost dezvăluite de fostul său pilot, Hans Baur.

Jurnalul locotenentului-general Hans Baur, unul dintre oamenii apropiați ai lui Hitler, oferă o incursiune fabuloasă în viața celor doi, scrie dailystar.co.uk.

Hitler a fost cavaler de onoare la nunta lui Baur și i-a cumpărat acestuia o mașină nouă, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani.

Memoriile relansate ale lui Baur, denumite „Am fost pilotul lui Hitler”, includ o conversație emoțională între el și Baur, desfășurată în momentul în care Fuhrer-ul a realizat că a pierdut războiul.

Potrivit pilotului, Hitler i-ar fi zis „Astăzi îi pun capăt”, cu puțin timp înainte de a se sinucide alături de Eva Braun, în buncărul din „măruntaiele” Berlinului.

Decesul lui Hitler, în data de 30 aprilie 1945, a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, iar naziștii s-au predat.

„Hitler a venit la mine și mi-a luat mâinile în ale lui”, și-a amintit Baur. „Baur, vreau să îmi iau la revedere de la tine”, a spus Hitler. „A venit timpul. Generalii mei m-au trădat, soldații mei nu mai vor să meargă mai departe și nici eu nu mai pot merge mai departe”.

Baur, care a murit în 1993, la vârsta de 96 de ani, a spus că a încercat să-l convingă pe liderul nazist să fugă cu un avion, pe care l-ar fi pilotat el însuși. „L-aș fi putut duce în Japonia sau Argentina sau la unul dintre șeici, care erau prieteni cu el, din cauza atitudinii sale față de evrei”.

Hitler i-a răspuns: „Războiul se va termina odată cu căderea Berlinului și eu stau în picioare sau cad alături de Berlin”.

„Un bărbat trebuie să își asume consecințele – și de aceea o să-i pun capăt. Știu că mâine mă vor blestema milioane de oameni – asta este soarta”, a mai spus Hitler.

Mai mult, Hitler i-a zis lui Baur că se teme de soldații ruși, care ar folosi gaze iritante pentru a-l scoate din buncăr.

„În orice caz, nu rămân… îmi închei azi socotelile”, a declarat Hitler.

Liderul nazist i-ar fi oferit lui Baur un tablou prețios, în schimbul celor 12 ani petrecuți alături de el. Baur – care a fost pilot german și în Primul Război Mondial – a încercat să scape din buncăr, dar a fost împușcat în picior (care ulterior i-a fost amputat).

A fost închis timp de zece ani într-o închisoare sovietică, unde autoritățile l-au torturat pentru a divulga informații despre Hitler.

În ciuda legăturii sale strânse cu Hitler, Baur a susținut mereu că nu a fost implicat în politica diabolică a naziștilor, deoarece era „pilot, nu politician”.

În unele imagini, acesta se află alături de lideri naziști marcanți, deci afirmațiile sale privind responsabilitatea ar putea fi puse la îndoială. Prima ediție a memoriilor lui Baur, intitulată „Am zburat alături de cel mai puternic om din lume”, au fost publicate prima oară în 1956.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
Ilie Năstase, reacție șocantă din cauza Simonei Hale: „Suntem proști rău de tot!” Ce l-a...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
Ilie Năstase dă vina pe Klaus Iohannis pentru că Simona Halep s-a îmbolnăvit! Explicația ULUITOARE
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus. Mesajul postat de sportivă
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Motivul neașteptat pentru care trebuie să începi să mănânci dintr-o farfurie albastră!
Inchide