Ultimele cuvinte ale lui Hitler, dezvăluite de fostul său pilot. „Știu că mâine mă vor BLESTEMA milioane de oameni”. La 40 de ani, Fuhrer-ul i-a făcut cadou o limuzină / Hans Baur: M-am oferit să-l salvez, să-l duc în Argentina

Ultimele cuvinte ale lui Hitler, dezvăluite de fostul său pilot. „Știu că mâine mă vor BLESTEMA milioane de oameni. La 40 de ani, Fuhrer-ul i-a făcut cadou o limuzină / Hans Baur: M-am oferit să-l salvez, să-l duc în Argentina
Publicat: 04/04/2019, 10:39

Jurnalul locotenentului-general Hans Baur, unul dintre oamenii apropiați ai lui Hitler, oferă o incursiune fabuloasă în viața celor doi, scrie dailystar.co.uk.

Hitler a fost cavaler de onoare la nunta lui Baur și i-a cumpărat acestuia o mașină nouă, cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani.

Memoriile relansate ale lui Baur, denumite „Am fost pilotul lui Hitler”, includ o conversație emoțională între el și Baur, desfășurată în momentul în care Fuhrer-ul a realizat că a pierdut războiul.

Potrivit pilotului, Hitler i-ar fi zis „Astăzi îi pun capăt”, cu puțin timp înainte de a se sinucide alături de Eva Braun, în buncărul din „măruntaiele” Berlinului.

Decesul lui Hitler, în data de 30 aprilie 1945, a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, iar naziștii s-au predat.

„Hitler a venit la mine și mi-a luat mâinile în ale lui”, și-a amintit Baur. „Baur, vreau să îmi iau la revedere de la tine”, a spus Hitler. „A venit timpul. Generalii mei m-au trădat, soldații mei nu mai vor să meargă mai departe și nici eu nu mai pot merge mai departe”.

Baur, care a murit în 1993, la vârsta de 96 de ani, a spus că a încercat să-l convingă pe liderul nazist să fugă cu un avion, pe care l-ar fi pilotat el însuși. „L-aș fi putut duce în Japonia sau Argentina sau la unul dintre șeici, care erau prieteni cu el, din cauza atitudinii sale față de evrei”.

Hitler i-a răspuns: „Războiul se va termina odată cu căderea Berlinului și eu stau în picioare sau cad alături de Berlin”.

„Un bărbat trebuie să își asume consecințele – și de aceea o să-i pun capăt. Știu că mâine mă vor blestema milioane de oameni – asta este soarta”, a mai spus Hitler.

Mai mult, Hitler i-a zis lui Baur că se teme de soldații ruși, care ar folosi gaze iritante pentru a-l scoate din buncăr.

„În orice caz, nu rămân… îmi închei azi socotelile”, a declarat Hitler.

Liderul nazist i-ar fi oferit lui Baur un tablou prețios, în schimbul celor 12 ani petrecuți alături de el. Baur – care a fost pilot german și în Primul Război Mondial – a încercat să scape din buncăr, dar a fost împușcat în picior (care ulterior i-a fost amputat).

A fost închis timp de zece ani într-o închisoare sovietică, unde autoritățile l-au torturat pentru a divulga informații despre Hitler.

În ciuda legăturii sale strânse cu Hitler, Baur a susținut mereu că nu a fost implicat în politica diabolică a naziștilor, deoarece era „pilot, nu politician”.

În unele imagini, acesta se află alături de lideri naziști marcanți, deci afirmațiile sale privind responsabilitatea ar putea fi puse la îndoială. Prima ediție a memoriilor lui Baur, intitulată „Am zburat alături de cel mai puternic om din lume”, au fost publicate prima oară în 1956.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
FOTO. Imagini fierbinți cu Simona Halep și Toni Iuruc! Nu au mai ținut cont că...
Cum a făcut tatăl Anamariei Prodan un milion de euro pe vremea lui Ceauşescu! Averea...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Meteo ANM. Vine gerul în România. Temperaturi la limita îngheţului de săptămâna viitoare
APEL UMANITAR! Un MILITAR se luptă să-și SALVEZE fiul!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021