Un canal cu sigla OTV a început să emită pe platforma de satelit Telekom TV

Un canal cu sigla OTV a început să emită pe platforma de satelit Telekom TV
Publicat: 12/11/2014, 16:45

OTV a început să emită marți pe satelitul Hellas Sat 2 pe care emite în România și platforma Telekom TV (fosta platformă Direct-to-Home – DTH a Romtelecom), au confirmat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din industria telecom.

În fapt, marți seară, abonații platformei DTH Telekom TV au început să recepționze un canal, pe care este promovată sigla televiziunii OTV, căreia i-a fost retrasă licența pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

Ulterior, mai mulți abonați ai platformei Telekom TV au postat comentarii pe pagina de Facebook a companiei Telekom, în care și-au exprimat nemulțumirea față de introducerea OTV în grila platformei de satelit.

Și membrul CNA Valentin Jucan a remarcat miercuri, pe contul său de Facebook, că pe platforma Romtelecom (actuală Telekom TV, n.r.) se recepționează OTV. „Cât de repede a negociat Dan Diaconescu cu Victor Ponta. O încântare. Se pregătește reapariția OTV?”, a scris Jucan.

Până la momentul difuzării acestei știri, reprezentanții companiei Telekom nu au răspuns la întrebările adresate de agenția MEDIAFAX pe acest subiect.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a retras licența televiziunii OTV pe 22 ianuarie 2013, în conformitate cu legislația audiovizualului, pentru neplata unor amenzi mai vechi.

OTV a primit amenzi în valoare de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Național al Audiovizualului, începând din anul 2009 și până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvență. Televiziunea nu a făcut dovada achitării lor, fapt pentru care CNA i-a retras licența.

Din 22 ianuarie 2013, Dan Diaconescu, cel care deținea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2013, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvența televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Dan Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licența DD TV a fost însă ilegală și a fost sancționată de CNA, DD TV fiind amendat cu 100.000 de lei pe 29 octombrie 2013.

Pe de altă parte, Laura Georgescu, președintele CNA, a spus în mai multe rânduri, anul trecut, că Dan Diaconescu nu deține o licență audiovizuală pentru postul OTV, așa cum acesta a susținut de mai multe ori. Ea a precizat că Dan Diaconescu deține, din 30 septembrie 2013, doar o autorizație de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de autoritatea în telecomunicații din Italia (AGCOM ).

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a înființat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma și a fost înscrisă la Registrul Comerțului din Italia în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informații furnizate de Consiliul Național al Audiovizualului.

Asociații societății sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) și Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în același loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107. Administratorul unic al societății este Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiată a lui Dan Diaconescu.

Pe de altă parte, în acest an, România TV a intrat în atenția CNA în luna iulie, după ce a început să difuzeze programul „OTV Live”, moderat de Dan Diaconescu.

La începutul lunii octombrie, Dan Diaconescu s-a retras din postura de moderator al emisiunii „OTV Live”, în contextul în care era candidat din partea PPDD la alegerile prezidențiale. Potrivit Codului audiovizualului, „radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de știri și dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care dețin funcții sau demnități publice ori purtători de cuvânt ai instituțiilor publice, precum și de persoane desemnate public să candideze sau care și-au anunțat public intenția de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidențiale”.

Pe 16 octombrie, CNA a amendat România TV cu 40.000 de lei, pentru faptul că Dan Diaconescu, candidatul PPDD la alegerile prezidențiale, și-a făcut campanie electorală în emisiunea „OTV Live”, înainte de debutul oficial al campaniei electorale în audiovizual, fapt interzis de legislația audiovizualului.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”