• Publicat:
Magazin

Un celebru actor britanic a fost DEPORTAT din India

Un celebru actor britanic a fost DEPORTAT din India
Actorul britanic Orlando Bloom a fost deportat din India, la scurt timp după ce a sosit pe Aeroportul Internațional Indira Gandhi din New Delhi, sâmbătă, pentru că nu poseda o viză de călătorie validă, informează dailymail.co.uk.

Starul britanic, în vârstă de 38 de ani, a ajuns în India, sâmbătă, la ora locală 01.30, la bordul unui avion al companiei British Airways care decolase din Marea Britanie, însă actorul a fost reținut imediat după aterizare și a fost plasat, la ora 04.00, la bordul altei aeronave, operată de aceeași companie, cu destinația Londra.

Potrivit unor surse aerportuare, reprezentanții Biroului pentru Imigrație (BOI) ar fi putut să îi permită starului să rămână pe teritoriul Indiei o perioadă mai îndelungată, în virtutea unui permis special, în ciuda faptului că starul britanic nu avea o viză validă.

Orlando Bloom, care fusese invitat în mod oficial în India pentru a promova turismul, în calitate de invitat al acestui stat, solicitase o viză turistică electronică în urmă cu câteva săptămâni, însă a aflat că aceasta i-a fost refuzată doar după ce a aterizat la New Delhi.

Pentru a-l readuce pe actor în India, duminică, ministrul de Externe indian, Sushma Swaraj, a fost nevoit să intervină foarte repede și să obțină o viză validă pentru Orlando Bloom, pentru ca acesta să revină la New Delhi cât mai repede.

Potrivit unei surse, actorul a fost foarte supărat din cauza acestei situații neplăcute și a deportării sale, mai ales că nici el, nici echipa sa de consultanți nu erau la curent cu faptul că exista o problemă cu solicitarea pe care o făcuse în vederea obținerii vizei respective.

În plus, Orlando Bloom a avut de suferit din cauza unei infecții stomacale, care l-a împiedicat să urce la bordul primului avion pentru a se întoarce în Marea Britanie, fiind nevoit să aștepte câteva ore înainte de a lua următorul avion spre Londra.

„Orlando a fost invitat pentru un program guvernamental. Comportamentul arogant al angajaților de la Biroul pentru Imigrație a pătat imaginea Indiei în lumea întreagă, deoarece l-au deportat în mod intenționat, chiar dacă aveau la dispoziție alte opțiuni care i-ar fi permis să rămână aici”, a declarat un oficial al Aeroportului Indira Gandhi din New Delhi pentru publicația indiană Mail Today.

„O viză a fost emisă pe numele lui după intervenția ministrului Sushma Swaraj, iar Orlando Bloom a revenit la New Delhi, duminică”, a adăugat aceeași sursă.

Alți angajați ai aeroportului, care au fost prezenți în momentul deportării actorului, spun că angajații BOI ar fi putut să îi ofere starului britanic un permis de aterizare temporar.

Acel document permite pasagerilor să rămână în țara respectivă până la 72 de ore în virtutea unor circumstanțe speciale.

Orlando Bloom fusese invitat în India de ministrul general al regiunii Uttar Pradesh, Akhilesh Yadav, cu scopul de a contribui la promovarea turismului în acea regiune.

Starul britanic ar fi trebuit să îl însoțească pe politicianul Amar Singh într-o vizită la Taj Mahal. Potrivit cotidianului The India Times, politicianul a fost la rândul său extrem de dezamăgit din cauza acestui incident, întrucât urma să organizeze și un dineu oficial, la care actorul ar fi trebuit să fie invitatul de onoare.

Orlando Bloom, care a putut fi văzut în filme precum „Elicopter la pământ!/ Black Hawk Down” (2001), „Troia/ Troy” (2004), „Regatul Cerului/ Kingdom of Heaven” (2005) și „Cei trei muschetari/ The Three Musketeers” (2011), este cunoscut mai ales pentru rolul elfului Legalas din trilogiile „Stăpânul inelelor” și „Hobbitul”. Starul britanic a jucat și în franciza foarte profitabilă „Pirații din Caraibe”, alături de Johnny Depp.

Inchide