Un concert al trupei Depeche Mode, susținut într-un studio TV, difuzat în direct în Times Square

Un concert al trupei Depeche Mode, susținut într-un studio TV, difuzat în direct în Times Square
Un concert pe care trupa britanică Depeche Mode îl va susține într-un studio de televiziune american va fi difuzat în direct, cu ajutorul panourilor video uriașe JumboTron, în celebra Times Square din New York, dar și pe internet, în luna martie, informează contactmusic.com.
Publicat: 01/03/2013, 13:50
Actualizat: 26/06/2013, 00:26

Un concert pe care trupa britanică Depeche Mode îl va susține într-un studio de televiziune american va fi difuzat în direct, cu ajutorul panourilor video uriașe JumboTron, în celebra Times Square din New York, dar și pe internet, în luna martie, informează contactmusic.com.

Grupul Depeche Mode va participa la seria de concerte „Live on Letterman”, transmise online pe 11 martie. În aceeași seară, grupul britanic va avea o apariție specială și în emisiunea de televiziune „The Late Show With David Letterman”.

Concertul special pe care Depeche Mode îl va susține într-un studio TV amenajat la Ed Sullivan Theater din New York va fi difuzat online pe site-urile CBS.com și Vevo și va fi transmis în direct pe panourile video uriașe JumboTron amplasate în Times Square din New York. În cadrul acestui show, muzicienii britanici vor interpreta în premieră și câteva piese noi de pe următorul lor album, „Delta Machine”.

Albumul „Delta Machine”, așteptat cu nerăbdare de fanii trupei britanice, va fi lansat pe 26 martie, și va fi susținut printr-un turneu european de promovare, care va include și România.

Concertul de la București va avea loc pe data de 15 mai, pe Arena Națională, biletele fiind disponibile atât online, pe www.MyTicket.ro, cât și în rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și Sala Palatului, la mai multe categorii de prețuri, începând de la 135 de lei.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 32 de ani și care însumează, până în prezent, 12 albume de studio, vândute în peste 100 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Rădăcinile Depeche Mode datează încă din 1976, când Vince Clarke și Andrew Fletcher înființau trupa No Romance in China. După venirea lui Martin Gore și a lui Dave Gahan, ca solist vocal, în 1980, formula devine completă, iar numele se schimbă definitiv în Depeche Mode. Trupa debutează cu piesa „Photographic”, semnează cu Mute Records și lansează albumul de debut, „Speak and Spell”, în 1981. După plecarea lui Clarke, grupul își reface forțele bazându-se pe compozițiile lui Martin Gore și lansează două noi albume, „A Broken Frame” (1982) și „Construction Time Again” (1983).

„Some Great Reward”, album apărut în 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atât din punct de vedere artistic, cât și comercial. Seria succeselor a continuat cu „Black Celebration” (1986), „Music for the Masses” (1987), iar în 1990, apare celebrul „Violator”, conținând hiturile „Enjoy the Silence”, „Policy of Truth” și „Personal Jesus”. La începutul anilor ’90, perioada de maximă expansiune pentru muzica alternativă, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formații din lume, iar LP-ul „Songs of Faith and Devotion” intră în topuri direct pe locul 1. După o pauză de patru ani, în 1997, Depeche Mode revine cu albumul „Ultra”, promovat de hituri precum „Barrel of a Gun” și „It’s No Good”, material urmat, în 2001, de „Exciter”.

În octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numărul 11, „Playing The Angel”, iar turneul de promovare a materialului, „Touring The Angel”, a înregistrat vânzări de peste 1,8 milioane de bilete în Europa și, pentru prima dată în istoria trupei, a ajuns în România.

În 2009, trupa britanică și-a lansat cel de-al 12-lea album, „Sounds of the Universe”. În același an, Depeche Mode, care avea programat și un concert la București, în cadrul „Tour of the Universe”, a luat o pauză de turneu, anulând o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgență, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa și-a reluat turneul în iunie 2009, la Leipzig, în Germania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase