• Publicat:
Magazin

Un cuplu a cumpărat o casă veche de 90 de ani. Când soțul s-a apucat să schimbe sifonul din bucătărie, a simțit o briză, iar apoi a descoperit ceva uluitor

Un cuplu a cumpărat o casă veche de 90 de ani. Când soțul s-a apucat să schimbe sifonul din bucătărie, a simțit o briză, iar apoi a descoperit ceva uluitor
Un cuplu canadian a cumpărat o casă veche în Hamilton și intenționa să o renoveze. Când au ajuns în bucătărie, au făcut o descoperire impresionantă. Podeaua ascundea o fântână construită în urmă cu mai bine de două secole. Cei doi își doresc facă din desoperirea lor o fântână funcțională.

Kimberly Bley își numește locuința casa poveștii și a cumpărat-o în septembrie cu 72.000 de dolari. „Casa noastră este un diamant neșlefuit”, spune femeia, potrivit Dayton Daily News.

Femeia a vrut să renoveze bucătăria, așa că, împreună cu prietenul ei, Randy Slater a înlăturat podeaua. „Când am scos pdeaua, cu intenția de a instala noua chiuvetă, am remarcat o gaură, am simțit o briză și ne-am uitat în jos.”  Nu era vorba despre un tunel secret, ci despre o fântână.

Se presupune că fântâna adâncă de opt metri descoperită de noii locatari datează din anul 1800. Casa a fost construită în jurul anului 1930, deci, se presupune că fântâna reprezenta o sursă de apă pentru locatarii de atunci.

Bley are 32 de ani, este asistentă medicală și își dorește ca într-o zi să aibă o grădină mare în care să facă workshopuri, iar fântâna i-ar putea fi de folos. Femeia vrea să umple fântâna cu apă, pentru a avea o sursă de unde să-și poată uda grădina.

În prezent, autoritățile locale investighează dacă este posibilă umplerea cu apă a fântânei. De asemenea, trebuie să-și de acordul și autoritatea de sănătate, pentru că există posibilitatea ca fântâna să contamineze apa.

Racordarea fântânei la o sursă de apă ar costa 6.000 de dolari.

În prezent bucătăria nu poate fi folosită, ceea ce le complică viața celor doi, dar speră șă-și îndeplinească visul, și anume acela de a avea o casă cu fântână funcțională.

 

 

Inchide