Un cuplu din Argentina şi-a botezat copilul Covid: „Este o lipsă de respect totală pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus”

Redactor:
Alisa Ioana
Un cuplu din Argentina şi-a botezat copilul Covid: „Este o lipsă de respect totală pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus”
Un cuplu din Argentina şi-a botezat copilul Covid: „Este o lipsă de respect totală pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus”

Un cuplu argentinian a decis să-şi numească nou-născutul Ciro Covid, în timp ce ţara este lovită grav de noul coronavirus. Alegerea proaspeţilor părinţi a creat numeroase controverse.

Debora şi Eduardo, părinţii bebeluşului, spun că au ales acest nume în speranţa că fiul lor va deveni „un om puternic”, relatează Le Parisien.

Întrebată de mass-media argentiniană, bunica paternă a copilului a explicat: „Vorbeau despre faptul că bebeluşul lor avea să devină celebru, deoarece s-a născut într-o perioadă dificilă pentru toată lumea […] Numele lui ne-a impresionat”.

La câteva ore de la naşterea lui Ciro Covid, la sfârşitul lunii aprilie, un extract din certificatul său de naştere a circulat pe reţelele de socializare.

Alegerea numelui i-a jignit pe mulţi argentinieni, printre cei care au reacţionat fiind şi un angajat al spitalului în care s-a născut bebeluşul.

„Sunt deosebit de trist că s-a întâmplat acest lucru şi cu atât mai mult în spitalul nostru. Cred că este o lipsă de respect totală pentru miile de oameni care au murit în urma acestui virus”, a spus acesta.

Şi în Filipine a fost înregistrat un caz similar. O fetiţă născută pe 13 aprilie a fost numită de părinţi Covid Marie.

Situația unor români vindecați de COVID-19:„Mi-a scuipat în curte, din drum și mi-a zis să mă bată Dumnezeu că le-am adus Covidul în sat”

După vindecarea de coronavirus, mai mulți români se confruntă cu o nouă situație dramatică: marginalizarea socială. Unul dintre românii vindecați de COVID-19 a susținut că oamenii îl evită pe el și pe familia acestuia, iar un altul a povestit cum un vecin l-a amenințat.

„De a doua zi de când am fost dus la spital, vecinii lor au început să-i hăituiască. Domle’, nu mințiți, când a fost ultima dată la voi? Noi toți suntem îngrijorați de pe scară, i-au spus lui tata la interfon. Eu nu locuiesc cu părinții mei. Ei au stat 14 zile în casă, fiindcă fusesem înainte cu o săptămână la ei. N-au avut nimic, n-au dezvoltat simptome. Apoi i-a ocolit toată lumea. Nici acum nu prea se apropie. Așa-s oamenii, îi cunoaștem acum cum sunt, mi-a zis tata. Când am fost în spital, mă suna toată lumea. Colegi, prieteni, verișori, rude: Ce faci, cum ești? Cum te putem ajuta? Telefonul suna foarte mult. Ziceam: wow, uite cum s-au îngrijorat toți. Am ieșit din spital și m-am autoizolat încă două săptămâni acasă la mine. Te plictisești, mai vrei să vorbești cu cineva. Unii nu-mi mai răspundeau la telefon , alții răspundeau și aveau treburi multe de rezolvat. Mai ziceam: hai la un suc, hai să bem o bere. Nu pot, nu acum, poate săptămâna viitoare, acum trebuie să mă duc nu știu unde, se scuzau”, a povestit Marian.

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Aceste semne zodiacale sunt foarte narcisiste. Taurul încerca întotdeauna să se dovedească că este mai...
Inchide