Un expert britanic adâncește misterul privind una dintre cele șapte minuni ale lumii

Un expert britanic adâncește misterul privind una dintre cele șapte minuni ale lumii
Publicat: 27/11/2013, 19:07
Actualizat: 26/03/2019, 07:41

Misterul din spatele Grădinilor suspendate din Babilon, considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii, pare să se adâncească, întrucât un expert britanic a descoperit că acestea nu au fost construite de regele Nabucodonosor în Babilon, ci de asirieni, în orașul antic Ninive.

Potrivit textelor vechi, Grădinile suspendate ale Babilonului cuprindeau terase elaborate, elemente acvatice splendide și plante plutitoare, informează dailymail.co.uk. Despre acestea se crede că au fost construite în Babilon, o provincie din Irak, însă de sute de ani nimeni nu a fost capabil să găsească o dovadă fizică a existenței lor.

Cu toate acestea, potrivit unui expert britanic, analiza detaliată a acestor texte, alături de indicii expuse la Muzeul Britanic sugerează că lipsa de dovezi clare ale locului unde se află Grădinile suspendate este cauzată de faptul că arheologii au căutat în locul nepotrivit.

Grădinile sunt de fapt îngropate în orașul antic Ninive, în apropiere de orașul contemporan Mosul, la 563 de kilometri de nordul Irakului, potrivit lui Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford.

Despre Grădinile suspendate ale Babilonului se crede că au fost construite în jurul anului 600 î.e.n., deși această dată a fost luată din texte vechi scrise cu sute de ani după ce acestea se presupune că au fost create.

În unul dintre texte chiar se preciza că aceste grădini au fost construite de Nabucodonosor, împăratul Babilonului, pentru soția sa, Amyitis. Cu toate acestea, nu a existat nicio mențiune despre aceste grădini în niciunul dintre textele scrise de Nabucodonosor sau de soția sa. Acest aspect a determinat-o pe Stephanie Dalley să studieze îndeaproape textele și, în timpul cercetării, a descoperit o prismă la Muzeul Britanic din Londra acoperită cu scriere cuneiformă.

Scrierea cuneiformă datează din era babiloniană și a fost folosită și în imperiile asiriene. Prisma conține detalii despre un rege numit Sanherib, care a condus imperiul asirian și a trăit cu un secol înaintea lui Nabucodonosor. De asemenea, pe prismă apar referințe despre un palat construit în apropiere de capitala asiriană Ninive, dar și despre o grădină pe care regele a numit-o „minunea tuturor oamenilor”.

Într-un documentar prezentat pe postul de televiziune Channel 4, Dalley a putut să combine hărțile vechi cu versiuni actuale îmbunătăție pentru a localiza ceea ce se crede că ar fi ruinele palatului. În apropiere, aceasta a găsit o movilă de pământ înclinată spre un spațiu verde, despre care Dalley consideră că este cel mai bun loc pentru o construcție veche. Convingerile ei sunt susținute de un basorelief, luat din Ninive, care detaliază localizarea palatului de-a lungul unei grădini cu arbori care atârnă de pe terasă.

Mai mult decât atât, Dalley a susținut în documentar că Ninive era cunoscut și ca Noul Babilon și spune că de aici ar fi putut veni confuzia.

Dalley spune că este nevoie de mai multe cercetări, înainte ca arheologii să confirme locul grădinilor, dar nu crede că acest lucru va fi posibil în timpul vieții ei. „Convingerea mea că grădinile erau în Ninive rămâne de neclintit”, a spus aceasta.

Unii istorici și arheologici consideră că aceste grădini au fost distruse de război și eroziuni, în timp ce alții cred că un cutremur le-a dărâmat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum va fi vremea în luna mai: Temperaturi peste medie și precipitații variabile
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
(P) Importanța Pavelelor de Cauciuc: O Alegere Durabilă și Versatilă pentru Diverse Aplicații