Un grup de cercetători din Australia a descoperit o nouă cauză pentru care anumite persoane nu pot slăbi

Un grup de cercetători din Australia a descoperit o nouă cauză pentru care anumite persoane nu pot slăbi
Publicat: 26/03/2017, 00:34
Actualizat: 22/04/2017, 23:12

Potrivit cercetătorilor din Australia, nervii gastrici, ce transmit creierului senzația de sațietate, încetează să mai funcționeze corespunzător dacă mâncăm prea mult junk-food. Acestea nu au neapărat legătură cu alegerea dietei potrivite, ci cu propriul organism.

Nu doar stomacul joacă un rol important în succesul unei diete, ci și creierul, mai exact, un hormon secretat de acesta, numit leptină, care are rolul de a inhiba pofta de mâncare și a încuraja consumul de energie din organism. Potrivit unui studiu realizat anul trecut la Universitatea din Michigan, persoanele care au prea puțină sau prea multă leptină nu pot slăbi. Cu toate că, până în prezent, leptina a fost studiată de mai multe echipe de cercetători din întreaga lume, o soluție viabilă pentru reglarea nivelului acestui hormon nu a fost descoperită.

Un studiu publicat în „Journal of the American Medical Association”, în urmă cu câțiva ani, arată că succesul unei diete este influențat și de forma corpului, de măr sau de pară. În cazul celor care au o formă de măr, adică depun kilogramele în plus în zona taliei, realizatorii studiului recomandă o dietă din care să fie eliminați doar carbohidrații simpli, precum dulciurile și cartofii. Totodată, potrivit studiului, persoanele care au corpul în formă de pară, care depun kilogramele în plus în jurul șoldurilor, obțin rezultate bune indiferent de dietă.

Citește continuarea pe ONE.ro.